Bu Bir Kahramanlık Hikayesi

Bu Bir Kahramanlık Hikayesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2016 11:41
Bu Bir Kahramanlık Hikayesi

Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Aygün, Türkiye’yi İşgal Girişimi’ne karşı direnen ilk üst düzey yöneticilerden biriydi. Zira İşgal Girişimi’nin ilk anlarında, özel otomobili ile tek başına yola çıktı. Eğirdir’e gitti; Vali Şehmus Günaydın’ı alıp çok güvenli olan Polis Evi’ne getirdi. İşte O Gece yaşananların gerçek hikâyesi…

İLK OPERASYON İLK EMİR İLK İCRAAT

O’nu telsize yansıyan (‘- Bu emri ''Vali'' veriyor. Bu emri ben veriyorum. Otobüsleri yakın. Vurun. Mukavemet olursa tereddütsüz karşılık verin. –‘) şeklindeki destansı emri ile tanıdı Isparta. O, 15 Temmuz 2016 Cuma günü:

- Emniyet Müdürü Halil Altan, (‘- daha önce yıllık izne ayrıldığı için –‘)
- Emniyet Müdür Vekili olarak görev yapan;
- Şu anın Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Aygün idi…

ISPARTA’NIN HİÇ DUYMADIĞI KAHRAMANLIĞI ANLATIYORUZ

O’nun; Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Aygün’ün, 15 Temmuz 2016 Cuma günü; belki de Türkiye’yi İşgal Girişimi ve İç Savaş Çıkartma heveslerini akamete uğratan operasyonlarını Isparta, şu ana değin hiç duymadı. O Gece yaşanan Destansı gerçek hikâyeyi ilk kez YENİ ÜN DERGİSİ’nin ''O AN'' Kitabı’nda anlatıyoruz.

ÖZEL ARACI İLE VALİ GÜNAYDIN’I GÜVENLİ NOKTAYA GÖTÜRDÜ

Üst düzey Kamu Yöneticisi, III. Şahıs’tan O Gece yaşananlar: ''Alper Aygün, Kalkışma, Kanlı Darbe, Türkiye’yi İşgal ve finalinde İç Savaş çıkartma heveslerinin başladığı anlarda, özel otomobili ile tek başına Isparta’dan Eğirdir’e hareket ediyor. Gayesi, Konut, bakım- onarımda olduğu için Eğirdir’de ikamet eden Sayın Vali Şehmus Günaydın’ı alıp, operasyonları yönetmesi için güvenli bir bölgeye taşımak.

O Gece Emniyet Müdür Vekili olan Alper Aygün, Vali Günaydın’ı alıyor.

2’si sivil bir araçta güvenli nokta olan Polis Evi’ne getiriliyor.

Daha sonra da Emniyet Müdür Vekili Alper Aygün’ün talimatları ile Teşkilât, gizli bir şekilde Vali Şehmus Günaydın’ın ailesini farklı bir zaman diliminde alıp güvenlik noktaya götürüyor.

YAŞARKEN YAZILAN TARİH

Türkiye’yi İşgal Girişimi’ni akamete uğratan; tarihin akışını değiştiren O emir şöyle idi:

Emniyet Müdür Vekili Alper Aygün:

(‘- Bu emri hem ben veriyorum hem 1910 (Vali) emridir. Kesinlikle vur emri istasyonlarımız için geçerlidir. Kesinlikle otobüsler yakılacak. Sayın 1910'nun talimatıdır. Mukavemet gösterene aynı şekilde karşılık verilecek.

Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç: (‘- Doğrudur talimat anlaşıldı.–‘)
Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç: (‘- Ayrıca 2020 Merkez –‘)
Merkez: (‘- Merkez dinlemede efendim –‘)
Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç: (‘- Merkez, kesinlikle bireysel davranış olmayacak. Birim amirlerinin emir ve talimatıyla hareket edilecek. Birim ve ekip amirleri, telsiz ve telefonlara ilk seferde cevap verecek şekilde görev başında olacak. –‘)

Hainler, Eğirdir Belediyesi’nden otobüsler istedi. Belediye ve üst düzey Kamu Yöneticisi Vali’ye sordu. Vali Şehmus Günaydın, yoldayken ''ASLA'' diye haykırdı.

15- 16 Temmuz Kalkışma- Kanlı Darbe- Türkiye’yi İşgal ve İç Savaş Çıkartma Girişimi’nde en kritik noktalardan biri de Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı idi.

İlk anda otobüs istemek için telefon açtılar

Türkiye’nin göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda yuvalanan hainlerin ilk yaptığı telefon açmak oldu. Eğirdir Belediyesi’ne telefon açan ihanet odakları, otobüsler istedi.

Üst düzey Kamu Yöneticisi anlatıyor: ''Verme… Ayrıca bu konuda Vali’yi bilgilendirelim''

Üst düzey Kamu Yöneticisi, Eğirdir Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nın Belediye’den otobüsler istenmesi bilgisini aldığı an ''Verilemez'' tepkisi koyduğunu söyledi. Yaşananları şöyle anlattı:

''Belediye Yönetimi’ne otobüslerin asla verilemeyeceğini söyledim.

Ayrıca bu konudan Sayın Vali Şehmus Günaydın Beyefendi’nin mutlak surette bilgilendirilmesi gerektiğini anlattım.''

Böyle bir emir alınamaz Otobüsler ASLA verilemez

O dönem Emniyet Müdür Vekili olan Alper Aygün ile birlikte, işgal güçleri, teröristlere karşı operasyonları yöneten Vali Şehmus Günaydın, bu hain dilekleri öğrendiği an net ve destansı bir duruş gösterdi:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum