Bu Bizim Kusurumuz Değil

Isparta Belediyesi, karayolları sınırlarına dahil olan ancak uzun süredir yapılamayan Kolçelik Kavşağı’ndaki kaldırım düzenlemesini ‘Isparta halkının belediyeyi sorumlu tuttuğu’ gerekçesiyle yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2013 14:24
Bu Bizim Kusurumuz Değil

Her gün Isparta Belediyesi’ne yüzlerce şikâyet telefonu gelmesine neden olan Kolçelik Kavşağı’ndaki ana cadde ile tali yolu birbirinden ayıran orta refüjü yenileme çalışmasını başlattı.

Özel Halk Otobüsleri’ni ziyaretinin ardından çalışma alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kolçelik Kavşağı’ndan başlayarak üniversiteye devam eden yolun karayolları sorumluluk bölgesinde olduğunu hatırlatarak, bu bölgedeki çalışmaların devlet imkânlarıyla yapılması gerektiğini belirtti.
Belediyeye konu ile ilgili olarak vatandaşlardan şikâyet telefonları geldiğini ifade eden Başkan Günaydın, “Bu çalışmayı yapması gerekenler yapmadı, buraların düzeltilmesi gerekiyordu. Bir şehrin girişi bu şekilde olmamalı, böyle bırakılmamalı” dedi.

Halktan gelen tepkilere, ‘Ey Isparta halkı, burası bizim kusurumuz değil. Benim hududum dışında olmasına karşın buraya müdahale etmek zorunda kaldım. Bunlar 3-5 günde yapılabilecek işler. Halkımızın suçlamalarının önüne geçmek için bu çalışmaları yapıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine Kolçelik Kavşağı’nda bulunan döner kavşaktaki yol çökmelerine de dikkat çekerek, buralarında acilen ilgili kurumlar tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Kavşaktaki yol bozulmasından dolayı ciddi tehlike oluştuğuna dikkat çeken Günaydın, “Burası kaza noktası. Yine Üniversiteden şehre gelen iniş yolunda kayganlaşmalar oluyor. Burasının da tırtıklı hale getirilmesi gerekiyor. Burada kaza olayları yaşanıyor. Burayı da yapamayacaklarsa biz burası için de acil çözüm buluruz” dedi.

Yine karayolları tarafından yapılan çevre yolunda da ciddi gecikmelerin yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yoldan dolayı da şehrin kodunun bozulduğunu dile getirdi. Günaydın, “Biz bir sezonda 80 km yol yaparken, 1,5 km yol yapılamıyor. Bize laf söyleyen iktidar mensupları önce kendi işlerini yapsınlar. Çevre yolunun yapımındaki aksaklıklarda benimle alakalı değil. Burası da karayolları ve devletimizin yapması gereken yerler. Aylarca, yıllarca bu sıkıntılar çekiliyor. Bu halka zulümdür. Isparta’mıza böyle hizmetsizlikler olmamalı. Bizim yaptığımız çalışmalara paralel olarak bunlarda düzeltilmeli. Halkın şikâyetlerine önem vermeliler” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.