Bu Çalışma Hayatımızı Kolaylaştırdı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyeden başlayan ve ilk etapta tüm kurumlara görme engellilerin rahatça ulaşımlarını sağlayacak olan görme engelli yol çizgilerini Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er ile birlikte inceledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2013 20:31
Bu Çalışma Hayatımızı Kolaylaştırdı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyeden başlayan ve ilk etapta tüm kurumlara görme engellilerin rahatça ulaşımlarını sağlayacak olan görme engelli yol çizgilerini Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er ile birlikte inceledi.

Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte engelli yol çizgisinin üzerinde yürüdü ve yol çizgilerinin kullanımını test etti. Er, Başkan Günaydın’ı zaman zaman eleştirdiğini hatırlatarak, “Yapılan işin kötüsü olmaz. Başkanımız bu yol çizgilerinin yapılacağına yönelik söz vermişti. Bugün verilen söz yerine geliyor, sözün tutulduğunu bugün gezerek ve inceleyerek gördüm. Bu yollarla şehir merkezindeki ulaşımımızda bir rahatlama olacak.

Gideceğimiz yerlere daha rahat ulaşım sağlayacağız. Başkanımız güzel ve kaliteli bir çalışma gerçekleştirmiş. Yapılan baştan savma bir iş değil, yıllarca dayanacak bir çalışmadır. Mutluyum, bunlar bizim hayatımız kolaylaştıran, rahatlık sunan çalışmalar. Bu çalışmaların tüm kurumlarda da yapılmasını istiyoruz. Sayın Başkanımıza şahsım ve tüm görme engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer taraftan İsmail Er’in eşi Hatice Er de, Başkan Günaydın’a yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, başarılar diledi.
En kısa zamanda belediyeye ulaşımın yanı sıra ilk etapta tüm kurumalara ulaşımın sağlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların sadece engelliler için yapılan yol çizgileriyle sınırlı olmadığını aynı zamanda kaldırım bitim ve başlangıçların da meyillerinin tekrardan ele alındığını belirtti.

Kaldırımların yüzde 7 oranında bir meyile indirildiğini belirten Başkan Günaydın, “Hem görme, hem yürüme engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmüş oluyoruz. Ayrıca yaşlı vatandaşlarımıza da kolaylık sağlıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar medeniyetin bir örneği. En geç birkaç aya kadar şehirdeki tüm engelli yol çizgi çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu çalışmaların belediye imkân ve ekiplerince yapıldığını ifade eden Başkan Günaydın, bir ekiple başlanan çalışmalarda ekip sayısının arttırıldığını belirtti.

Ekiplerin görme engelli yol çizgi çalışması için ekiplerin gerekli eğitimleri gördüğünü hatırlatan Günaydın, “İlk hedefimiz merkezi tamamlamak. İkinci ve üçüncü aşamada diğer noktalardaki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Her kuruma ulaşılması noktasında gerekli planlama ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ekip sayımızı artırdık. Ekiplerimiz Ramazan ayı olmasına karşın ve mesai tamamlanmasına karşın çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum