Bu Coşku Hiç Bitmesin

Şarkılar söylendi… şiirler okundu…. bayraklar dalgalandı… halaylar çekildi… zeybekler oynandı… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı…

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2013 16:35
Bu Coşku Hiç Bitmesin

Mustafa Kemal Atatürk’e kendilerine böyle bir bayram hediye ettiği için minnet duyan binlerce çocuk hep bir ağızdan ‘Atam İzindeyiz” mesajı verdi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da özellikle çocukların coşkulu katılımı ile kutlandı. Her yıl Stadyumda yapılan kutlamalar bu yıl Hükümet Meydanı’nda yapıldı.



Saat 09.30’da Hükümet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan program Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

ATATÜRK’E OLAN BAĞLILIKLARINI HAYKIRDILAR
Çeşitli okullardan öğrenciler birbirinden güzel şiirleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için okudu. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrenciler her dize de Atatürk’e olan bağlılıklarını haykırdı.



BÜGÜNÜN ÇOCUKLARI YARININ BÜYÜKLERİ
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu’nun günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında da “bugünün küçükleri yarının büyükleridir” vurgusu yapıldı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ DAKİKALARCA ALKIŞLANDI
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu’nun konuşmasının ardından minik öğrencilerin halk oyunları gösterileri sahnelendi. Yöresel halk oyunlarını sergileyen minikler töreni izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.



BİN KİŞİLİK MÜZİK GRUBU BÜYÜLEDİ
Halk oyunları gösterisinin ardından çeşitli okullarda okuyan öğrencilerden oluşan bin kişilik müzik gurubu birbirinden güzel şarkıları coşku içerisinde seslendirdi. Ellerinde Türk Bayrakları ve balonlarla renkli görüntüler oluşturan minik öğrenciler söyledikleri son şarkıda oldukça anlamlıydı. Minik öğrenciler seslendirdikleri son şarkıda “Atam Izindeyiz” mesajı verdi.

GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
Yaklaşık bir saat süren kutlama programında 7’den 70’e herkesin aynı coşkuyu yaşaması da görülmeye değerdi.



O KOLTUKLARA SON KEZ OTURDULAR
Yine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi çeşitli kurumlarda müdür koltuklarına temsili olarak minik öğrenciler oturdu. Öğrencilerin bu temsilleri bu yıl son kez gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Bayram Kutlamaları yönergesine göre bundan sonra minikler büyüklerin koltuklarına oturmayacak.



ÇOCUK MÜZİSYENLER FESTİVALİ
24-25 Nisan tarihlerinde ise Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 6. Çocuk Müzisyenler Festivali Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde yapılacak. Festivale il dışından çok sayıda öğrenci katılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum