Bu da Ney? Anadolu Mahallesine Gömülü Fay!

Jeofizik Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Doç. Dr. Şakir Şahin, merkez üssü Isparta olan ilk depremin Anadolu Mahallesindeki gömülü fay hattından kaynaklandığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2011 14:36
Bu da Ney? Anadolu Mahallesine Gömülü Fay!

Geçtiğimiz hafta içerisinde dört kez ardı ardına yaşanan artçı sarsıntılar kentte paniğe yol açtı.

Meydana gelen sarsıntılar “büyük bir depremin habercisi mi?” sorusunu akıllara getirdi. Bu konuyla ilgili Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Jeofizik Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Doç. Dr. Şakir Şahin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yaşanan artçı sarsıntıların olağan karşılanması gerektiğine dikkat çeken Jeofizik Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilcisi Doç. Dr. Şakir Şahin, merkez üssü Isparta olan ilk depremin Anadolu Mahallesindeki gömülü fay hattından kaynaklandığını söyledi.

Anadolu Mahallesinde gömülü fay hattının olma olasılığının güçlü olduğunu ifade eden Doç. Dr. Şahin, “Eğer 2.9 ve 3.0 gibi depremler oluyorsa bu fayların çalıştığı anlamına gelir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum