Bu Dava Bize Vız Gelir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Eylül ayında geldiği Isparta’da TGB üyelerinin protesto ihtimaline karşı gözaltına alınmasının ardından ilk duruşma dün Isparta 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma 9 Mayıs’a ertelendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2013 11:45
Bu Dava Bize Vız Gelir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Eylül ayında geldiği Isparta’da TGB üyelerinin protesto ihtimaline karşı gözaltına alınmasının ardından ilk duruşma dün Isparta 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

4 TGB üyesinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar çıkmadı. 9 Mayıs’a ertelenen davanın çıkışında Adliye önünde açıklama yapan TGB üyeleri, “Bu davalar bize vız gelir” ifadelerini kullandı.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan TGB Başkanı Ali Ufuk Özalp, “Burada toplanma sebebimiz, AKP faşizmin haksızlığına ve hukuksuzluğuna uğrayan Türkiye Gençlik Birliği üyesi arkadaşlarımıza destek olmak ve uğradıkları haksızlığı basın yoluyla herkese bildirmektir. Koruma orduları olmadan gezemeyen ve ismindeki ‘Adalet’ kelimesinin anlamı ile uzaktan yakından alakası olmayan partinin İngiliz Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Üniversitemize geldi. AKP politikalarından doğan meşru hakkımız ve anayasal hakkımız gereği yapacağımız basın açıklamasına dahi izin verilmeyen, Üniversitenin asıl sahibi olan biz öğrencileri, Konferans Salonlarına almayan, talimatlı güvenlik ordusu ile saldırıp darp uygulatan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü de çizgisini bir kez daha belli etmiştir.

Darp’a maruz kalan ve saatlerce özgürlükleri hukuksuzca kısıtlanan arkadaşlarımız, darp raporumuz ve video görüntüsü delilerimize rağmen mağdur iken, sanık olarak yargılanmaktadır.İleri Demokrasi, İfade Özgürlüğü, Adalet gibi kavramlar ile halkı kandıran AKP Hükümeti uygulamaları ile gerçek yüzünü göstermektedir. AKP ve Süleyman Demirel Üniversitesi unutmamalıdır ki bizler Amerikan askerinin başına geçirdiğimiz çuvalla 16 yıl yargılanırken yılmamışız, feda etmişiz, böyle hukuksuzluklardan hiç yılmayız. Bizler bilimsel, özgür ve özerk üniversitenin yanında tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye için her zaman mücadele eden ve edecek olan Atatürk Gençliğiyiz. Gericiliğe, faşizme ve piyasacılığa karşı üniversiteler bizimdir. Tüm ulusal güç birliği bileşenlerine, bizi destekleyen vatansever- devrimci vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ederiz” dedi.

Duruşmayı İşçi Partisi İl Sekreteri Mehmet Ali Tüfekli ve TEMAD Başkanı Mümtaz Çapcı da izleyerek TGB üyelerine destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.