Bu Defa Kriz Olmadı

CHP Isparta İl Örgütü ve ADD Isparta Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamalarının ardından farklı bir program düzenleyerek Valiliğin izni ile Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Milli bayramlarda kriz haline dönüşen çelenk sunma tören

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2013 09:29
Bu Defa Kriz Olmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle resmi kutlamaların ardından Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sundu.
CHP ve ADD üyeleri “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganları eşliğinde geldikleri Hükümet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sundu.

Burada konuşan CHP İl Başkanı Vedat Şenol; 93. yılı kutlanan 23 Nisan Bayramının Atatürk’ün dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bayram olarak çocuklara ve bağımsız Türk Milleti’ne armağanı olduğunu, bütün Mili Bayramlara bu bilinçle sahip çıkacaklarını kaydetti.


CUMHURİYETE SAHİP ÇIKCAĞIZ
Şenol konuşmasında; "Birinci Dünya Savaşından yeni çıkmış, ordusu terhis edilmiş, sadece Ankara ve çevresinin kaldığı Ülkenin her yanının işgal altında olduğu, İngilizler İstanbul’a yerleştiği bir ortamda Mustafa Kemal ve arkadaşları Bağımsızlık Savaşı vererek 23 Nisan 1920’de Meclisi açıp Tam Bağımsız Türkiye’yi kurmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi böyle bir savaş ortamında kurulmuş meclistir. Heyeti Temsiliyeler, Kuvayi Miliyleler bağımsızlık savaşı vermiştir. 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize dökülmüş ve bağımsızlık kazanılmıştır” dedi.

AKP BAYRAMLARIMIZIN İÇİNİ BOŞALTIYOR
Şenol, “Kurtuluş Bayramlarımızdan biride 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Atatürk’ün dünyada eşi benzeri olmamış şekilde bütün çocuklara armağanıdır. Ama maalesef görüyoruz ki AKP İktidarı bu anlamlı günlerimizin içini boşaltıp, yok etmeye çalışmaktadır. Ama biz Milli Bayramlarımızın anlamının ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle Milli Bayramlarımıza, Cumhuriyetimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

BAŞKA DEVLETLERE KÖLE OLURUZ
Katılımcıların geçen seneye nazaran daha fazla olduğunu dile getiren Şenol; “Bu sene bu alanda daha kalabalık olduğumuzu görüyorum, giderek kalabalıklaşacağız ve bu değerlerimize sahip çıkacağız. Bu devleti bizler ayakta tutacağız. Yoksa başka devletlere köle oluruz. Samsun’da 19 Mayıs’ta Atatürk çok güzel bir konuşma yaptı orada şöyle dedi: ‘Yurdun bütünlüğü ve milletin istiklali tehlikededir. Milletin İstiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.’ Ben Türk Milletine güveniyorum. Atatürk’ün bize bıraktığı en önemli eser olan Cumhuriyeti ve Tam Bağımsız Türkiye’yi sonuna kadar yaşatmak görevimizdir” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’ÜN ASKERLERİYİZ
Törene katılan Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken ise Milli Bayramların Ulusal Bilincin aşılandığı değerler olduğunu dile getirerek; “Her ne kadar Milli Bayramlarımız, ezilmeye yok edilmeye çalışılsa da bizler Atatürk’ün Askerleri olmaya davam edeceğiz. Mustafa Kemal’in Ulusal bilinci aşıladığı bayramlarımıza sahip çıkacağız. Bugün buradakiler kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Bu görevle Türk Bayrağımıza, bağımsızlığımıza yurtsever partilere sahip çıkmalıyız. Bu bir tarihi sorumluluktur” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum