Bu Durum Gerçekten Acil!

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, Aile Hekimliği yerleştirmelerinde Acil Hekimlerinin mağdur edildiğini söyledi. Büyükyavuz, “Acil olarak acildeki hekimlerin sıkıntısı çözülmelidir” dedi.

Yayınlanma:
Bu Durum Gerçekten Acil!

Aile Hekimliği yerleştirilmelerinde Acil Hekimlerinin mağdur edildiğine değinen Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz bu mağduriyetin giderilmesine yönelik Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu. Büyükyavuz şu açıklamalarda bulundu.

“Aile Hekimliğine geçişte Acil Hekimleri mağdur ediliyor. Acilden geçmek isteyip muvaffakiyet alamayan 5 hekimimiz var. Şimdilik sadece Şarkîkaraağaç’ta acil hekimimiz, aile hekimliğine geçiş yapıldı. Isparta’da yaşanan sıkıntı tüm Türkiye’de yaşanan sıkıntıdır.

Acil Hekimleri hem ekonomik hem çalışma şartları açısından çok zorluk çekmektedir. Giderek azalan acil personel sayısı bu sıkıntıların sonucudur. Ayrıca tüm Türkiye’de hekime olan şiddet en çok acillerde yaşanmaktadır. Yaptığımız tükenmişlik anketlerinde ciddi sıkıntılar var. Acil Hekimleri bugüne kadar Aile Hekimliğine başvurabiliyordu. Fakat artık Genel Sekreterliğe bağlandı. En sonuncu kurada acildeki hekimlerin Aile Hekimliğine geçmesi engellendi.”

Acil Hekimlerinin mağdur edildiğini açıklayan Büyükyavuz; “Acil olarak acildeki hekimlerin sıkıntısı çözülmelidir. Genel Sekreterliğe bırakılınca muvaffakiyet verilmiyor. Yine mağdur olan acil hekimleri oluyor. Sağlık bakanlığına başvurduk. Bu mağduriyet giderilmelidir” dedi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM SAĞLAM AYAKLARA OTURTULMALIDIR
Isparta-Burdur Tabip Odası Genel Sekreteri Aysel Divarcı, acildeki hekimlerin unutulduğunu belirtti. Divarcı; “2007’de başlatılan Aile Hekimi yerleştirmelerine başvuruda acil hekimlerine en son sıra verildi. O zaman mağdur olunmuştu. Yaptığımız başvurular ile 1 sene sonra Acil Hekimleri de puanla yerleştirildi.

Sağlıkta dönüşüm yapılmaktadır. Fakat yapılan yenilik ve değişikler eksik olarak yapılıyor. Bir taraf mağdur bırakılıyor. Yeni bir sisteme geçiliyorsa ayakları sağlam oturtulmalıdır. Fakat yapılan yeni sistemde Hizmet alanlar ön planda tutulup, hizmet verenler unutulmaktadır. Her iki tarafın özlük haklarına göre düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.

ACİL HEKİMLERİ MUTSUZ
Acil Hekimlerin Genel Sekreterlikten, muvaffakiyet almak zorunda bırakıldığını açıklayan Divarcı; “26 Mart 2013’te ek yönetmenlikle acil personeli yerinde kalmaya mahkûm edilmiştir. Acilledeki hekimler, aile hekimi olmak için Genel Sekreterlikten muvaffakiyet almak zorunda bırakılmıştır. Genel Sekreterlikte haklı olarak acil hizmetini devam ettirtmelidir. Fakat bu koşullarda değil.

Bu koşullarda çalışmak zorunda bırakılan acil hekimleri eşitlik sistemine aykırıdır. Acil hekimleri mutsuzdur. Anayasal hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor.112 çalışanlarının özlük hakları düzeltildi. Acildekiler unutuldu. Giderilmesine yönelik Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunduk. Kısa sürede bu mağduriyetin giderilmesini temenni ediyoruz. Acil Hekimlerimizin mutsuzluğu hastalarımıza da yansımaktadır. Daha iyi bir hizmet için daha iyi çalışma koşulları ve özlük hakları düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum