Bu Duruma Nasıl Gelindi?

Belediye Davasında Bu Durma Nasıl Gelindi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2012 16:59
Bu Duruma Nasıl Gelindi?

23 Eylül 2011 sabahı Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonda örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, zimmet, kamu malını zarara uğratmak gibi suçlardan hem belediyede çalışan hem de belediye ile iş yapan şirketlerin ilgililerinin bulunduğu toplam 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu kişilerden 15’i, 120 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, sanıklardan 7’sinin tutukluluk halleri devam ediyor.

Operasyonun ardından geçen 6 ayın ardından, ilk duruşma dün yapıldı.

Isparta Adliyesi’nin Konferans Salonu’nda yapılan duruşmada, ilk olarak sanıkların kimlik bilgileri soruldu. Her sanık tek tek adresini, telefon numarasını, işini ve maddi gelirini beyan etti. Sanıklardan örgüt lideri sıfatıyla yargılanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 10 bin lira, eşi Dilek Günaydın bin 500 lira, kızı Zeynep Konur 2 bin 500 lira, Mehmet Ateşgül bin lira, Resul Göçer ise 6 bin 500 lira geliri olduğunu söyledi.
Ağır Ceza Hakimi Nuri Yücel başkanlığında gerçekleştirilen duruşmaya, müşteki Isparta Belediyesi eski Başkanı Hasan Balaman gelmedi.

Sanıkların kimlik tespitinin ardından, iddianamenin okunmasına geçildi. Bu arada iddianamenin 171 sayfa olduğunu ve tüm sanıkların yazılanlardan haberdar olduğunu söyleyen Avukat Erol Berber, iddianamenin hepsinin okunmasının gerekmediğini söyledi. Bu teklif kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.