Bu Feryada Yürek Dayanmaz

Sütçüler'de Yangın Devam Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2021 11:21
Bu Feryada Yürek Dayanmaz

Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan orman yangını devam ediyor.

Ekipler ve vatandaşlar yangını söndürmek için canla başla çalışıyor. Alevlere karadan müdahale sürerken, köylüler de damacanalar ve traktörlerinin arkasına bağladıkları su tanklarıyla söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında toplam 38 ilde 154 adet orman yangını meydana gelirken bu yangınların 145’i kontrol altına alındı. 

Isparta, Denizli, Muğla ve Antalya'daki 9 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, ekipler 91 kırsal alan yangınına müdahale etti. Şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 200 personel mücadelede görev yaptığı öğrenildi.

Yangında evini kaybeden bir köy sakinin feryatları da yürekleri dağladı. 


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.