Bu Hukuku Tanımıyoruz!

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yaptığı yazılı açıklamada Ergenekon Davası’nda mahkemenin sanıklara verdiği cezaları değerlendirdi. Şenol, “Böyle bir hukuku tanımıyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2013 10:31
Bu Hukuku Tanımıyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Ergenekon Davası’nın karar duruşmasını ve verilen cezaları değerlendirdi.

Hükümeti ve hukuk sitemini sert bir dille eleştiren Şenol, “Demokrasilerde kuvvetler ayrılığı ilkesi esastır. AKP hükümeti yargının bağımsızlığını hiçe saymış,davalara göre yandaş yargıçlar atamıştır.Bununla da kalmayıp Faşist uygulamaları andıran Özel Yetkili Mahkemeler oluşturmuştur” dedi.
AKP hükümetinin faşist girişimleri arasında en önemli durumun Ergenekon Davsı olduğunu savunan Şenol, “AKP hükümeti iktidarının devamını sağlayabilmek, gerici ve bölücü düşüncelerini uygulayabilmek amacı ile kendisinden olmayan herkesi yok etme çabasına girmiştir. Bu girişiminin en büyüğü ve faşist uygulaması Ergenekon davasıdır. Ergenekon davasında kendisine muhalif olabilecek herkesi bir potaya koymuş ve hayali bir suç yüklemiştir. Olmayan bir yasadışı örgütle suçlamış, en ağır cezaları vermişlerdir. Böyle bir hukuku tanımıyoruz.

Verilen cezaları kabul etmiyoruz ve hukukun yüz karası olarak görüyoruz. Bu gerici, bölücü hükümetin faşist uygulamalarına karşı her alanda direnmeye devam edeceğiz. Baskılar, cezalar, infazlar bizi yıldıramaz. Elbette yakın gelecekte halkın iktidarını kuracağız, bu faşist uygulamalardan hesap soracağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum