Bu İş Şehir İçinde 100 Km Asfalt Dökmeye Benzemez

Bu İş Şehir İçinde 100 Km Asfalt Dökmeye Benzemez

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2015 11:36
Bu İş Şehir İçinde 100 Km Asfalt Dökmeye Benzemez

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı Duble Yol Projesi'yle ilgili netleşen bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Hafta sonunda Isparta merkez ve ilçelerde çeşitli ziyaretlerde bulunan Milletvekili Bilgiç, devam eden ve projelendirme aşamasında olan yatırılarla da yakından ilgileniyor. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, cuma akşamı Yalvaç-Şarkikaraağaç ziyaretlerinden döner dönmez Dereboğazı Yolu mesaisine başladı. Saat 22.00 sıralarında Dereboğazı Yolu'nda incelemelerde bulunan Milletvekili Bilgiç, Sav-Ağlasun Kavşağı arasındaki duble yol çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Proje müteahhidi Fatih Erk'ten çalışmalar ve süreçle ilgili bilgi alan Milletvekili Bilgiç, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen süreçle ilgili Akdeniz'e açıklamalarda bulundu.

Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde geçtiğimiz hafta içerisinde görüşmeler yapıp, Dereboğazı Yolu hakkında toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan Milletvekili Bilgiç, yolun tamamının Haziran-2019'da tamamlanacını müjdeledi. Karayolları'nın şu anda etüt-proje çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Bilgiç, şu açıklamayı yaptı:

"Genel müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda aldığımız bazı somut bilgileri sizinle paylaşabiliriz. Genel Müdürlüğümüz Antalya tarafından duble yol yapımı tamamlanan 10 kilemotrelik bölümden sonra bir 10 kilometre için de hemen ihaleye çıkıyor. Yine bu ihaleyle birlikte Ağlasun Kavşağı'ndan proje kapsamında yeni tünel bölgesi olarak düşünülen yere kadar için de bir ihale yapılacak. Bu proje 5 kilometreyi kapsıyor. Bu ihalenin hemen yapılması planlanıyor. Böylece 'duble yol Ağlasun kavşağından sapacak' düşünce ve spekülasyonlarını da gidermiş olacağız. Duble yol Ağlasun kaşağından itibaren 5 kilemetre daha Antaya'ya doğru uzayacak. Asıl üzerinde ısrarla durduğumuz ve baskı kurduğumuz konu 80 kilometrelik zor coğrafya. Buranın ihalesinin ekim ayında yapılmasını bekliyorduk ama öyle zannediyorum ki ihale en erken aralık ayında gerçekleştirilecek. Genel müdürlük bu ihaleyi 10-10 yapmak yerine 40+40 şeklinde yaparak güçlü firmaları bu bölgeye çekmek istiyor. Hızlı bir şekilde yapılması için bastırıyoruz. Proje kapsamında 3 yeni tünel var. En büyüğü 4200 metre uzunluğunda. Karacaören Barajı'nın viyadük ile geçilmesi planlanıyor. Yolun heyelana karşı korunması için sanat yapıları gibi el işçiliği büyük unsurlar var. Öyle şehir merkezinde 100 km. asfalt dökmeye benzemiyor. Toplam proje maliyetinin 1.5 milyar TL olduğu belirtiliyor. İnşallah Haziran-2019'a kadar Dereboğazı'nın tamamı duble yol haline gelecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum