Bu İşyerinde Grev Var!

Teksif Sendikası Isparta Şube Başkanı Sadık Kaya, Tekstil Patronları ile TEKSİF arasında yapılan Toplu İş Görüşmelerinde bazı işyerlerinde grev kararı alındığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2013 15:23
Bu İşyerinde Grev Var!

Teksif Sendikası Isparta Şube Başkanı Sadık Kaya, Tekstil Patronları ile TEKSİF arasında yapılan Toplu İş Görüşmelerinde bazı işyerlerinde grev kararı alındığını söyledi.

Sadık Kaya, açıklamasında "TEKSİF Sendikası ile tekstil patronları arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca tüm işyerlerimizde kademeli olarak greve çıkılmıştır. Bunlardan bazıları KORDSA, VAKKO, Altınyıldız, Sarayhalı, Söktaş Tekstil, Akın Tekstil’de çalışan 12 bin işçi ile greve çıkılmıştır. 2004 yılında kriz döneminde işçiler çıkarılmasın diye, ikramiyeler 2’ye düşürülürken, 2008 yılı kriz döneminde ise batıyoruz, kazanamıyoruz diyerek, ücretsiz izin furyasına da evet denilmişti. Ama bu süreç içerisinde 2013 yılı Türkiye’de 1 milyon çalışanı ve ilk altı aylık döneminde 16 milyar dolarlık ihraçla önde gelen sektörlerden biri oldu.ajans32

Yani tekstil sektöründe istikrar kazandı, dolayısıyla bizim özveri ile tüttürdüğümüz bacalar karşılığında insan onuruyla yaşama anamızın ak sütü gibi helal olan hakkımızı alma mücadelesini yapıyoruz, yani bu kazanılan pastadan ufacık bir parçada biz istiyoruz" dedi.

Kaya, "Tekstil sektöründe insanlar artık asgari ücret seviyesine indiğini hepimiz görüyor ve yaşıyoruz ücretlerin ve alım gücünün en fazla düştüğü dönemi yaşıyoruz, resmi enflasyon %8’ lerde gösterilmesine rağmen gerçek enflasyon % 20 ile 25 arasında seyrettiğini düşünüyoruz. bu nedenle işçiler asgari ücretle çalışmaktan kurtulsun, insanca yaşanabilecek bir ücrete kavuşturulsun, bununda ikramiyelerden geçtiğini biliyoruz.ajans32

Artık işe yeni giren arkadaşlarımızda dört ikramiye alsın istiyoruz. İşe yeni giren arkadaşlarımızla 10 yıllık çalışan arkadaşlarda aynı ücreti alıyor onun için % 1 kıdem zammı olsun dedik bu makul isteklerimize işverenler sendikası hayır deyince greve çıkmak kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

Isparta'daki iş yerleri ile ilgili de bilgiler veren Kaya, "Greve çıkan arkadaşları Isparta şubesi olarak kutluyorum. Isparta’daki iş yerlerimizde ise Antbirlik, Anteks, Isparta Mensucat, Samur Halı’da toplu iş sözleşmesi mutlu sonla sonuçlandırdık. İpliksan, Erteks ve Tafttel’de anlaşma sağlanamamış olup ara bulucuya gidilmiştir" dedi.ajans32

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.