Bu Kafayla Daha Çok Kaybederiz

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın hızlı tren programına alınmaması taktirde büyük bir düşüş yaşayacağını belirterek, bu konu hakkında vekillerin hiçbir şey yapmadıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2013 09:15
Bu Kafayla Daha Çok Kaybederiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, hızlı tren programına dahil edilmesi planlanan Burdur’un Isparta’dan daha gelişkin bir şehir olacağını belirterek, Isparta protokolünü birlik olmaya davet etti.
HIZLI TRENİ İSTİYORUZ
Şenol, “Geçen haftalarda Afyonkarahisar’da hızlı tren programı vardı. Bu programa Kütahya Valisi, Belediye Başkanı ve Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları da katıldı. Kütahya bu hızlı tren programına lobicilik anlayışında katıldı. Ama biz Isparta olarak bu lobicilik anlayışını hala benimseyememiş durumdayız. Ama yinede Isparta olarak hızlı treni istiyoruz” dedi.

VEKİLLERDEN İCRAAT YOK
İl Başkanı Şenol, Faaliyette bulunmayan tren garının hızlı trenle çalışacağını söyleyen vekillerin bu konuda hiçbir şey yapmadıklarını belirterek, “Isparta’da şu anda faaliyette olmayan bir tren garımız var. Uzun zamandır hızlı trenin Isparta’ya geleceğini söyleyen vekiller hala bir icraat yapmamaktadır” dedi.

BURDUR’DA DAHİL OLACAK
Hızlı trenin Isparta’ya gelmesi konusunda herkese çağrı yaptıklarını ancak bir cevap alamadıklarını belirten İl Başkanı Vedat Şenol, CHP olarak bu konunun üstüne gideceklerini söyledi. Şenol, “Afyonkarahisar – Antalya hızlı tren programı neredeyse tamamlanmak üzere. Bu programa Burdur’da dahil olacak gibi görünüyor. Ama hala Isparta’nın bu programa dahil olacağına dair hiçbir ses soluk yok. Biz CHP olarak bu konunun üstüne gitmek istedik. Ama hiçbir kuruluştan, vekillerden destek göremedik. Çağrılarımıza cevap vermediler” şeklinde konuştu.

ISPARTA ÇOK ŞEY KAYBEDECEK
İl Başkanı Şenol, hızlı trenin Isparta’ya gelememesi halinde Isparta’nın büyük bir çöküş yaşayacağını belirterek, “Biz Isparta olarak bu hızlı tren programa dahil olamazsak Isparta çok şey kaybedecek. Üniversite konusunda sıkıntı yaşanacak. Yani Isparta bu programa katılamazsa Isparta küçülmeye gidecek ve programa dahil olması beklenilen Burdur Isparta’nın önüne geçecek” diye konuştu.ajans32

BU KONUDA BİRLİK OLMALIYIZ
Hızlı tren konusunda birlik olmalarının Isparta için en hayırlısının olduğunu belirten İl Başkanı Şenol, lobicilik anlayışının benimsenmesinin de Isparta’yı kurtaracağını söyledi. Şenol, “Biz bu hızlı tren konusunda Vali, belediye başkanı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak birlik içerisinde olmalıyız. Isparta’ya lobicilik anlayışını benimsemeliyiz ve en önemlisi hızlı tren konusunu ilgili bütün makamlara taşımalıyız. Ancak böylelikle Isparta’yı kurtarabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum