Bu Kafayla Isparta Gelişmez

Uzun süredir kamuoyunda tartışılan Gül Vadisi Projesi’nin Belediye Meclisi’nde ‘Ticari Kaygılar’ gerekçesiyle geri çevrilmesi konusunda konuşan Rektör İbicioğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Bu Kafayla Isparta Gelişmez

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Kanal3 ekranlarında canlı yayınlanan 3. Boyut Özel programında Program yapımcısı Sadettin Ulusoy ve Kanal3 Isparta Temsilcisi Mustafa Kahraman’ın sorularını yanıtladı.

ZAFERLE DEĞİL SEFERLE MÜKELLEFİZ
Uzun süredir kamuoyunda tartışılan ve Belediye Meclisi tarafından geri çevrilen Gül Vadisi projesi ile ilgili soruları da cevaplayan Rektör İbicioğlu, “Vermezse Mabut Neylesin Mahmut” benzetmesi yaparak “Biz zaferle değil, seferle mükellefiz” dedi.

GÜL VADİSİ’NİN SAHİBİ BEN DEĞİLİM
Rektör İbicioğlu, Mekke’yi yıkmaya kalkışan Ebrehe’nin Ordusu ve Peygamber Efendimizin Dedesi, Abdülmuttalip arasında geçen bir diyalogu anlattıktan sonra, “Gül Vadisi’nin sahibi ben değilim. Gül Vadisi’nin sahibi Isparta. Bu üniversitenin sahibi de Isparta. Biz zaferle değil seferle mükellefiz. Isparta Burdur Antalya… BAKA buralara bakıyor. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin beyefendiyle görüştük. Büyük uğraşlar ve iknalar neticesinde Gül Vadisi’nin Isparta’ya yapılmasını kabul ettirdik. Gül Isparta’ya ait. Ama Isparta gülle öne çıkamıyor. Isparta’ya gelenler gül göremiyorlar. Gül Vadisini BAKA yönetimi projelendirdi. Biz ikna ettik, yer verdik. Çıkması zor bir projeydi. BAKA Genel sekreterimizin, valimizin, siyasilerin, mahalli idare yöneticilerin çok emeği var” dedi.

DEMEK Kİ ANLATAMAMIŞIZ
Gül Vadisi projesi için 140 dönüm arazi tahsis ettiklerini kaydeden Rektör İbicioğlu, “140 dönüm arazi tahsis ettik gül vadisi için. Isparta’ya gelen gülü görsün. Ücretli tesisler yapalım buraya. Gül havuzları olsun, gül buharları olsun, restaurantları olsun. Burayı kim işletecek, Isparta işletecek. Ben üniversitenin işletmesini zaten istemiyorum. Herkes işini yapsın diyoruz. Demek ki biz bunu tam anlatamamışız. Biz bunu anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GELSİN TESİSLERİ ISPARTALILAR YAPSIN
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, “Isparta’nın öte tarafında bir takım yerler var. Benzinlikler var. Buralardaki kazanılan paralar Isparta’ya gitmiyor mu? Kantinler var, yurtlar var buradaki para nereye gidiyor. Isparta’ya gidiyor. Gelsin burayı da Ispartalı işletsin. Bunun içerisine yapılacak tesisleri gelsin Ispartalılar işletsin” dedi.

DOST ACI SÖYLER AMA…
Rektör İbicioğlu, “Dost acı söyler” deyimini hatırlatarak “Dost acı söyler gerçeği söyler. Biz böyle yaklaşırsak Isparta gelişmez. Üniversiteler arttı. Çok sayıda üniversite var. Burada SDÜ’yü cazip hale getiremezsek buraya öğrenci gelmez. İnsanlar şu anda uykuda gibi. Isparta’ya öğrenci gelmesini etkileyecek bir darbe vuruluyor. Girişimcinin gelmesine darbe vuruluyor. Üniversitenin imkanı ne kadar fazla olursa o kadar çok kaynak demek. Buralara bir şey yapıldığı zaman bazılarının ayranı kabarıyor. Halkın bunu görmesi lazım” diye konuştu.

KENDİ ÖLÇÜ VE ÇAPLARINDA KARAR VERMİŞLER
Belediye Meclisi’nin aldığı kararda art niyet aramadığını söyleyen Rektör İbicioğlu manidar ifadeler kullanarak, ince bir üslupla meclisi eleştirdi. İbicioğlu, “Ben bu işlerin arkasında bir art niyet aramıyorum. Karar vericiler kendi ölçü ve çaplarında en uygun kararı vermişlerdir. Demek ki biz anlatamamışız. Biz zaferle değil, seferle mükellefiz. Ama şunu da söylemeliyim. İnsanlar layık olduğu şekilde yönetilirler. Sonra neden Isparta gelişmiyor demeyin” dedi.

KAYBEDEN ISPARTA
Söz konusu tartışmalarda kaybedenin Isparta olduğunu savunan Rektör İbicioğlu, “Gül vadisi olsa da olmasa da ben burada rektörüm. Ama kaybeden Isparta. Ben bir rektörsem bu yetki bana emanettir. Emanete hıyanet etmem. Elbette bu konularda girişimlerimiz devam edecek. Türkiye bir hukuk devleti. O çerçevede çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum