Bu Kaosu Bitirelim!

Belediye Meclisi'nde Tarihi Konuşma

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Kasım 2019 09:06
Bu Kaosu Bitirelim!

Belediye Meclisi Kasım ayı oturumuna yine ITKM damgasını vurdu. Hazırlanan protokole itiraz eden, İYİ Parti ve MHP grubuna yönelik bir konuşma yapan Başkan Başdeğirmen, “Cesur olacağız. Zimmet çıkar diye konuşmalar var. Burayı bitirmemek kamu zararıdır” dedi. Başdeğirmen, meclisten AK Parti grubunun oylarıyla çıkabilecek olan kararı da “ortak akıl” gerekli diyerek oylamaya sunmadı.

Isparta Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumu dün başladı. Mecliste gündeme damgasını vuran konu ise yine yapımı yılan hikayesine dönen ITKM oldu.

TMSF ile Isparta Belediyesi arasında hazırlanan protokolün kabulü gündeme gelince İYİ Parti ve MHP grubu protokolle ilgili çekincelerini ve itirazlarını gündeme getirdi.

İYİ Parti grubunda Hasan Karaca, MHP Grubunda ise Oğuzhan Göker, itirazlarını medde madde anlatarak, söz konusu protokolün tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ve söz konusu maddenin oylamasının ileri bir tarihe ötelenmesini istedi.

Özellikle kamu zararı ve zimmet konuları üzerinden yürütülen tartışmalara Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, net cevaplar verdi. Başdeğirmen, yaptığı konuşmada cesaret ve memleket çıkarı vurguları yaptı.

O KADAR KÖTÜ ŞEYLER GÖRDÜK Kİ…
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuşmasında “Bu konu çok uzun yıllardır tartışılan bir konu. Bugüne kadar çözülememiş bir konu. Seçim öncesi seçime katılan tüm adaylar dedik ki, ITKM’yi açacağız. Seçim çalışmalarımızda bunları kullandık. Baktık ki, birçok konuda karmaşalık var. Yanlış tapular, geri alınamayan sözler, yanlış zeyilnameler var.
6 aydır 6’ncı kez bu konutu görüşüyoruz. Yüzde 85 rapor verilen bir bina 1 yılda içerideki deformeden dolayı yüzde 75’e düştüğünü gördük. O kadar kötü şeyler gördük ki, burayı bir an önce bitirmek zorundayız dedik” dedi.

HEP ORTAK AKILDAN YANA OLDUK
Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Önceki sözleşmeler içerisinde kafamıza yatmayan şeyler vardı. Kabul etmediğimiz şeyler oldu. Karşımızda devlet tarafından atanan TMSF yönetim kurulu var. Karşımızda devletin atadığı bir ekip var. Karşımızda Kadıahmetoğlulları ile ilgili hiçbir şey yok. Muhatap olduğumuz kişiler sıradan kişiler değil. Bizler ortak akıldan yanayız. Hep söyledik bunu. Hepte böyle davrandık. Her şeyi sizlerle konuştuk. Kafamıza göre hiçbir şey yapmadık. Yapacağımız çalışmalarda Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızı gözümüzün önüne getirmeliyiz. Kısır çekişmelerle işimiz olmamalı” diye konuştu.

ZATEN 10 YILDIR BİR KAMU ZARARI DOĞDU
Başdeğirmen, “Orası açılırsa esnafa faydamız olacak, Ispartalıya faydası olacak. Belediyenin artık bu sorunları çözmesi lazım. Biz buraya tamirci olarak gelme3dik. Yatırımcı olarak geldik. Bu tamircilik işini bitirelim artık. Yeni yatırımları konuşmamız lazım bizim. Her toplantıda ITKM’ye geldiğimiz zaman takılıp kalıyoruz. Bu millete biz ne cevap vereceğiz. Artık bu sorunları aşmamız lazım. Buralar memlekete hizmet edilecek koltuklar. Riskli koltuklar. Bana şu mu olur bu mu olur diye düşünürsek sonuca gidemeyiz. Bizim burada ne sıkıntımız olacak. Burada hiç kimsenin zimmeti olmaz. Kamuya zarar varsa zaten 10 yıldır bir kamu zararı doğmuştur. Bütün riski üstümüze alarak bu işi sürüncemede bırakamayız” ifadelerini kullandı.

BİTİRELİM BU KAOSU
Önceki dönemde TMSF’ye verilen 110 dükkanı hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “110 tane dükkan Kadıahmetoğlullarına verildi, daha önce. Bunların cevaplarını da vermek lazım. Biz hala daha buranın burası neydi diye düşünürsek biz burada otururuz. Memleket hizmetlerinde cesaret gerekli. Karşımızda vatan haini Kadıahmetoğlulları yok. Karşımızda devletimiz var. Şirketle alakalı hiçbir şey yok. Karşımızda TMSF var. Biz işimizi TMSF ile yapıyoruz. Önceki dönemde son 5 yıl içerisinde 5 kere burayı bitiriyoruz diye açıklama oldu. 110 dükkan verilirken, 22 milyon lira kredi kullanırken neden bunları konuşmadınız. Burada biz memlekete bir şeyler yapmak için oturduk. Bundan sonra ne yapmamız gerektiğini düşünelim. TMSF 70 dükkanı bana ver, 1 yıl sonra burayı geri al diyor. Bu kadar net. Şuna inanın, bütün vatandaşların hakkını korumanın ilk yolu burayı bitirmektir. İnşaat verdiğimiz süre içinde bitmezse, yine fesih edilebilir diyor TMSF. Kiralamayı yapamayız diyorsunuz, bizim 3 şirketimiz var. Şirkete burayı kiralıyoruz. TMSF buraya bizi aldatmak için gelmedi. Karşılıklı birbirimize yardımcı olacağız. Güzel sözler söyleyerek cazip kıldılar önceki dönemde. 110 dükkan verilirken de bu sözler söylendi. 22 milyon lira kredi kullanıp burayı bitireceğiz dediler. O zaman neden tepki vermediniz. Burada töhmet altında kalınacak bir şey yok. Burada kimsenin şahsi menfaati yok. Tek benim imzamla geçecek olsa ben atıyorum o imzayı. Sizlerle beraber olursak daha güzel olur. Bitirelim artık bu kaosu. Kimse töhmet altında kalmaz” diye konuştu.

ÖNCEKİ DÖNEM MECLİSE BİLE GELMEMİŞTİ
Önceki dönemde 110 dükkan verilirken meclisin haberinin bile olmadığının altını çizen Başkan Başdeğirmen, “Daha önceki dönemlerde bu tartışmalar mecliste yapılmadı bile. Encümenden verildi 110 dükkan. Biz 6 ayda 6 kere bu meseleyi konuşuyoruz. Bunu taktirlerinize bırakıyoruz. Encümende verilen 110 dükkan, mecliste verilmeye çalışılan 70 dükkan. Zaten bu 70 dükkan da bizim kendi dükkanımız değil. O dükkanları vermezsek 10 yıl daha böyle gidecek. Verdik yapmadı, o zaman fesih davasıyla haklarımızı koruyacağız. Kasım ayında müspet menfi bunu bitirelim. Buradan biz AK Parti olarak sayı açısından bu kararı alırız. Oylama yapsak bu madde geçiyor, TMSF yarından itibaren ihale hazırlıklarına başlıyor. Ben bunu yapmıyorum. Ortak bir karar alalım diyorum. Komisyonda tartışışsın, biraz daha istişare edelim. Hukukçularımız da olsun. Hep birlikte bu işi çözelim. Amacımız üzüm yemekse bu işi bitirelim. Yıllardır bitmeyen bir şeyi bitireceğiz. Bunu yapacağız arkadaşlar” dedi.

11 KASIM PAZARTESİ YENİDEN GÜNDEME GELECEK
Tartışmaların ardından Plan ve Bütçe Komisyonuna parti gruplarından 2’şer kişi eklenerek komisyonun ITKM gündemi ile toplanması ve çalışma yapmasına karar verildi. Protokol, 11 Kasım Pazartesi günü yeniden meclis gündemine gelecek.

Plan ve Bütçe Komisyonuna ise mevcut üyelere ilave olarak İYİ Parti Mustafa Dülgerbaki ve Ramazan Kabalak’ı, MHP Süleyman Gülbey ve Mustafa Şenel Karakaya’yı, AK Parti ise Hakkı Kaya ve Kaptan Yılmaz’ı verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.