Bu Keşmekeş Bitsin Artık!

Bu Keşmekeş Bitsin Artık!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2019 12:18
Bu Keşmekeş Bitsin Artık!

Kentin en önemli sorunlarından biri olan trafik, özellikle bazı bölgelerde vatandaşı çileden çıkarıyor. Eski Çarşı Polis Karakolu önündeki kavşak ve eski hastane caddesi çıkış yolu da bu bölgelerden bir tanesi. Vatandaşlar, 3 şeritten tek şeride düşen bu yolda ivedi bir düzenleme yapılmasını istiyor.

Kentin en önemli sorunları arasında yer alan trafik, şehir merkezinde özellikle mesai saati bitimde vatandaşları çileden çıkarıyor. 6 Mart Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Eski Çarşı Polis Kavşağında yaşanan trafik keşmekeşi hem kazalara davetiye çıkarıyor hem de vatandaşı çileden çıkarıyor.

Eski Çarşı Polis Karakolu’ndan eski Hastane Caddesine çıkan yolda yaşanan durum ise oldukça dikkat çekici. Belediye İşhanı Önünde 3 şeritte kırmızı ışık bekleyen araçlar yeşil ışığın yanmasıyla eski hastane caddesi istikametine çıkıyor. Ancak, burada eski çarşı polis karakolu önünde yol tek şeride düşüyor. Çift park yapan araçların önüne geçmek için yol kenarına konulan dubalarda duruma çare olamıyor.
Civar esnafı, yaşanan durumun ticaretlerini dahi etkilediğini kaydederek yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.

ANAYOL OTOPARKA DÖNDÜ
Bir diğer konu ise, Şehir Hastanesi önünde yaşanan trafik yoğunluğu… Özellikle sabah saatlerinde park yasağı uyarılarına rağmen araçlarını yol kenarına park eden sürücüler trafiği olumsuz etkiliyor.
Sabah saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu da kazalara davetiye çıkarıyor. Demokrat Haber Merkezi’ne şikayetlerini aktaran vatandaşlar, “Bu yol özellikle sabah saatlerinde yoğun oluyor. Bir de yol kenarına park eden araçlar olunca işin içinden çıkılamaz hale geliyor” dedi.
Şehir Hastanesi’nin kapalı otoparkı LPG’li araçlara kapalı olduğu için LPG’li araçlar kapalı otoparka park edemiyor. Açık park alanı da yetersiz gelince yol kenarı adeta otoparka dönüyor. Vatandaşlar yetkililerin konuya karşı duyarlı olmalarını istiyor.

YOLUN KARŞISINA GEÇMEK
SURVİVORDA YARIŞMAK GİBİ
Isparta trafiğinin can damarı olan Iyaşpark Otel Kavşağında da hem araç sürücüleri, hem de yayalarda zor anlar yaşıyor. Kavşakta yaşanan trafik karmaşası adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Vatandaş kavşakta acil bir düzenleme yapılmasını istiyor.

Isparta trafiğinin en can alıcı noktalarından birisi olan Iyaşpark Otel Kavşağı’nda yaşanan araç ve yaya yoğunluğu, kavşak içerisinde etkili bir düzenleme olmadığı için karmaşaya neden oluyor. Yaşanan trafik karmaşası kazalara davetiye çıkarırken, vatandaşlar konuyla ilgili yetkililerden acil bir düzenleme yapmasını istiyor.

Demokrat Gazetesi Haber Merkezi’ne ulaşan vatandaşlar, “Yolun karşısına geçebilmek için adeta survıvor yarışmasında hissediyoruz kendimizi. Nereden hangi aracın çıkacağı belli değil. Bu yolda can güvenliğimiz yok” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Vatandaşlar, “Özellikle çocuklar ve yaşlılar bu yolda ciddi risk altında. Bizler yetkililerden bu sese kulak vermelerini istiyoruz. Burada bir üst geçit olmalı. Burası Isparta’nın göbeği, trafik yoğunluğunun had safhada olduğu bir nokta. O yüzden ilgilerin dikkatini buraya çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Rahatsızlığını dile getirenler sadece yaylar değil. Araç sürücüleri de yaşadıkları sıkıntıları Demokrat Gazetesi’ne anlattı. Özellikle akşamüzeri mesai çıkış saatlerinde halk otobüsleri duraklarından da kaynaklı bir trafik yoğunluğunun olduğuna işaret eden sürücüler “Her an kavşağın her noktasından yaya çıkabiliyor. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesi lazım” görüşünü savundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum