Bu Kişisel Bir Mücadele Değil; Vatan Mücadelesi

Bu Kişisel Bir Mücadele Değil; Vatan Mücadelesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2016 12:10
Bu Kişisel Bir Mücadele Değil; Vatan Mücadelesi

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, üniversite yönetimindeki ekibin paralel devlet yapılanmasıyla ilgili mücadelede en güvenilir ekiplerden birisi olduğuna inandığını söyledi.

SDÜ dekanlarının paralel devlet yapılanmasıyla mücadelede en ufak bir korkusu olmadığını belirten Rektör Çarıkçı, şu açıklamayı yaptı:

"Dekanlarımızın hepsi zaten filtreden geçip, gönderilmiş arkadaşlarımız. Mücadele konusunda en ufak bir korkuları yok. Hepsi de sağolsunlar. Bütün dekanlarımızın istifasını aldık. Biz tekrar arkadaşlarımızı YÖK'e önereceğiz. Zaten bizim ekibimizde Allah'ın izniyle bir sıkıntımız yok. Belki bir-iki yerde daha iyi mücadele edebilecek arkadaşlarımızı görevlendiririz. Daha da iyi anlamında. Biz de Allah'ın izniyle 19'da 0. Benim eski dönemden kalan bir tane dekanımız, enstütü müdürümüz yok. Ekipten hiçbir sıkıntımız yok. Ekipten hiçbir şüphemiz yok. Çok sağlam arkadaşlarımız. Bu duyarlılığı göstermeyen üniversitenin dekanları gitsin diye bu hareketin yapılması çok önemli. Çok da faydalı oldu. Bizim arkadaşlarımız dakikasında istifa etti. 'Benden daha iyi kavga edecek varsa onu atayın' diyorlar.

Ben şu konuda iddialıyım. Rektör arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Bu bir vatan mücadelesi. Ben şahsi olarak da mücadelemi sonuna kadar devam ettiririm. Bu konuda kavgayı nefer olarak da veririm.

ALNINDAN ÖPÜLMELİ
Cuma günü başarsalardı, sıkı yönetim ilan etselerde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkesi toplayacaklardı. Belki toplama kamplarına götüreceklerdi. Mücadele sonuna kadar devam. Ben ilk günden bu yana meydandayım. Ama vatandaş olarak oradayım. Sonuna kadar da gidecek. YÖK biraz çalışma yapacak. SDÜ çok avantajlı. Biz daha önce çok soruşturma yaptık. KPSS soruşturmasında olanlar var, dava sürecine girenler-çıkanlar var. Kesinlikle tasfiye edilecekler. Ben kendi kellemi koyuyorum. Bu iş yapılsın. Olay rektörlük, milletvekilliği, belediye başkanlığı değil. Çok örgütlenmiş bir gruba Allah müsaade etmedi. Vatandaşlar sokağa çıktı. Bu insanların alnından öpülmeli. Türk milleti çok değerli. Böyle bir millet yok. Arkadaşlarım yurt dışından mesajlar gönderiyor. Böyle bir milet yok. İyi niyetli, kahraman kişilerin yüzü suyu hürmetine bu işler gidiyor. Allah razı olsun."


16 yaşındaydım.
Babama 'bir daha
ihtilal olmaz değil mi'
diye sormuştum
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, 1980 ihtilali sonrasında babası Nail Çarıkçı ile geçen diyaloğunu şöyle anlattı:
"Ben 16 yaşındaydım. Babam siyasette çok ilgili bir adam. 1980 ihtilalini gördüm. 10 yaşındayım. Babam 1960 ihtilalini de gördü. 'Baba bir daha ihtilal olmaz demi bu ülkede' dedim. 'Yok olmaz' diyemedi. 2016'da ihtilal yapmaya çalıştılar. İhtilal olsaydı çocuklarımız hangi ülkede büyüyecekti. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum