Bu Konuda Hassasız

Bu Konuda Hassasız

Yayınlanma:
Bu Konuda Hassasız

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, TBMM Başkanlığının 2022 yılı bütçesi üzerine bir konuşma yaptı, meclise yönelik eleştirilere kürsüden yanıt verdi. TBMM Başkanlığının, milletvekillerinin yazılı soru önergelerinin zamanında cevaplanması üzerinde hassasiyetle durduğunu söyleyen Bilgiç, “Herkes meclisin hukukunu korumak zorunda” dedi.

TBMM Başkan Vekili Bilgiç, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı, “Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu çıktığında 27 bin soruya cevap verilmediğini söyledi. Bugün çıkan yine başka bir arkadaşımız 30 bin civarında olduğunu söyledi. Ama gerçekte baktığımızda 27. Dönemde 56 bin 891 yazılı soru önergesi gelmiştir. İade edilen soru önergesi 1081’dir. 54 bin 777 tanesi işleme alınmıştır. Bunların 6 bin 945’i süresi içerisinde 28 bin 456 tanesi de süresi geçtikten sonra cevaplandırılmış. 18 bin 891 soru önergesi henüz cevaplanmamıştır.  Bütün bu oranlara baktığımızda şu an yüzde 64.63 oranına gelmiş. Biz soru önergelerinin cevaplanmasının üzerinde hassasiyetle duruyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.