Bu Köyde 4 Gündür Su Yok!

Elma hasat döneminde Gelendost’a bağlı Yaka Köyü’nde 4 gündür suların kesik olması köy halkını adeta çileden çıkardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2016 13:11
Bu Köyde 4 Gündür Su Yok!

DEMOKRAT GAZETESİ'NİN HABERİ

Elma hasat döneminde Gelendost’a bağlı Yaka Köyü’nde 4 gündür suların kesik olması köy halkını adeta çileden çıkardı. Elma bahçelerinden gelen üreticiler evlerinde ne banyo yapabiliyor, ne de bulaşık ya da çamaşır yıkayabiliyor.

Gelendost’a bağlı Yaka köyünde tüm bölge köylerinde olduğu gibi, hummalı bir çalışma var. Elma hasat dönemini yaşayan köylüler bir yıldır emek verdikleri bahçelerin hasadını topluyor.

Ancak, köyde son 4 gündür yaşanan su sıkıntısı hasan dönemini adeta kabusa çevirdi.

Sabahtan akşama kadar bahçede elma hasadı yapan üretici ve işçiler, akşam olup paydos dedikleri zaman ne bir duş alabiliyorlar, ne de çalışır ve bulaşık yıkamak gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Köy Muhtarı Ramazan Karadağ, konuyla ilgili İl Özel İdaresi’ne durumu bildirdiğini ve yetkilerin en geç bu hafta içerisinde sorunu çözeceklerini belirtti.

Su pompasında meydana gelen bir arızadan dolayı köye su verilemediğini kaydeden Yaka Köyü Muhtarı Ramazan Karadağ, “4 gündür büyük sorun yaşıyoruz. Tam anlamıyla rezil olduk. Köy sakinlerimiz de haklı olarak beni arayıp, şikayetlerini dile getiriyor. Biz de İl Özel İdaresine durumu izah ettik. Sağ olsunlar bu hafta içerisinde sorunu çözeceklerini söylediler. Konuyu takip ediyoruz. İlgili ve yetkililerden bir an önce bu çileyi sonlandırmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.