Bu Köyde 40 Yıldır Okey Oynanmıyor!

Keçiborlu ilçesine bağlı Gülköy Köy’ü Kahvehanesi’nde hiçbir şekilde oyun oynatılmıyor. Bu kahvehanede diğerlerinden farklı olarak müşteriler sohbet etmeye teşvik ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2014 11:17
Bu Köyde 40 Yıldır Okey Oynanmıyor!

Eskiden kitap okunan, sohbet edilen kahvehanelerin yerini günümüzde yalnızca oyun oynanan ve TV izlenen mekanlar aldı.

Ancak Keçiborlu’ya bağlı Gülköy Köy’ünde bulunan kahvehane de alışılagelmişin dışında bir uygulama göze çarpıyor. Köy Kahvehanesinde oyun yasağının yanı sıra hakaret ve küfür etmekte yasak. Gülleriyle meşhur olan bu köyde ki uygulama dışarıdan gelen misafirlerinde dikkatini çekiyor.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Güköy Köyü Muhtarı Rıza Kaya, şu bilgileri verdi; Köyümüzde oyun oynanması yerine kitap okunup sohbet edilmesini teşvik edip bu kültürü yeniden ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. Atalarımız zamanında bu uygulamayı başlatmış. Bizlerde onların torunları olarak bu uygulamayı 40 yıldır devam ettiriyoruz. Bu kapsamda Kahvehanede oyun ynanmasına izin vermiyoruz.

Uygulamadan köylülerimiz ve dışarıdan gelen misafirlerimiz de memnun oluyorlar. Kahvemize yediden yetmişe birçok kişi geliyor, sohbetini yapıyor, çayını, kahvesini içiyor, çok güzel bir ortam oluşuyor. Bu uygulamamızın bütün Isparta’ya örnek olmasını istiyoruz. Oyun oynamak isteyenleri ilçeye yönlendiriyoruz.

Dedelerimiz zamanında hayata geçirilen bu uygulamada hedef şu; oğul yada baba oyun oynarken kendini kaptırıyor. Ne verilen selamı duyuyor, nede birbirine saygısı kalıyor. Oğul arkadaşlarıyla oyuna daldığı zaman babasını, dedesini, amcasını, dayısını fark etmiyor. Bu bizim için büyük bir saygısızlık. Aynı şekilde babalar yada diğer büyükler oyuna başladığı zaman oğullarını, yeğenlerini fark etmiyor. Biz bu saygısızlığın yaşanmaması hakaret ve küfürlerin edilmemesi için özen gösteriyor ve oyun oynatmıyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz bizlere teşekkür ederek köyümüzden ayrılıyor” dedi.

MİSAFİRLER ÇOK MEMNUN
Öte yandan oyun oynanmayan kahvehanenin müşterileri de uygulamadan memnun. Müşteriler, diğer kahvehanelerde oyun oynanması ve gürültüden dolayı sohbet etme imkanı bulamadıklarını dile getiriyor.

Kurban Bayramı nedeniyle köyüne giden genç nesilden Uğur Koyuncu’da uygulamanın Türkiye çapında birçok kahvehaneye örnek olmasını temenni etti. Koyuncu, "Diğer kahvehanelerde birçok masada oyun oynanması nedeniyle ister istemez büyük gürültü oluşuyor. Burada tanıdıklarımızla sohbet edebiliyoruz" dedi.

MUHTARIN VE KÖYLÜLERİN BİRDE İSTEĞİ VAR!
Gülköy Köyü Muhtarı Rıza Kaya ve köyün ileri gelenleri Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç ve İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’dan, yerleşim alanlarına toplantı ve düğün salonu tarzında büyük bir tesisin yapılmasını istediler.

Kendilerine fırsat verildiği takdirde bütün Isparta’ya örnek olacak uygulamalar yapabileceklerini dile getiren Köy Muhtarı Kaya ve beraberindekiler şu açıklamayı yaptılar: “Bizler vatanını milletini seven insanlarız. Ülkemizde şu anda en çok lazım olan birliktelik bizim köyümüzde mevcut. Bizim köyümüz şehir merkezine ve ilçeye biraz uzakta kalıyor. Devletimizin imkanlarıyla buraya yapılacak olan toplantı ve düğün salonunda büyükişler çıkartabiliriz. Bizim projemiz dahi hazır. Gerekli girişimlerimiz sürüyor. Devlet erkanımızı köyümüzde misafir etmeye hazırız. Gelip köyümüzün güzelliklerini görebilirler” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.