Bu Köyde 7 Aydır Ezan Okunmuyor!

Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Yeniköy sakinleri köylerine 7 aydır imam bulamayınca Papaz istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2014 15:34
Bu Köyde 7 Aydır Ezan Okunmuyor!

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Yeniköy Köyü sakinleri, 7 aydır camilerine imam tayin edilmemesine isyan etti.

Yeniköy sakinleri, köy imamlarının tayin olup gitmesinin ardından imamsız kaldı. Yaklaşık 7 aydan buyana imamsız kaldıklarını belirtti.

MÜFTÜLÜKTEN İMAM İSTEDİ
İMAM İSTERSE GÖNDERİRİM DEDİ
Yeniköy Köyü Muhtarı Halil Uğur’un Şarkikaraağaç İlçe Müftüsü Mehmet Atay’dan İmam talebinde bulunduğu müftülüğün de kendisine atama yapılırsa, imam da isterse gönderirim dediği iddia edildi.

Köy Muhtarı Halil Uğur, 7 aydır imam istediklerini fakat her nedense gönderilmediğini söyledi. Papaz istesek hemen gönderecekler diyerek sitem etti.

Muhtar Uğur "Artık ezan sesine hasretiz, bir imam istiyoruz. Köyümüze imam atansın ezanlar okusun, 7 aydır hasret kaldığımız Cuma namazları kılınsın. Aylardır köyümüzde imam yok. Cenazelerimiz olsa başka köylerden imam getirtiyoruz. Köy halkından da imam atanana kadar imamlık yapan kimse yok. Köyümüzde artık ezan okunsun ve kılınmayan cumalar kılınsın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum