Bu Merkez Isparta’ya Da Kazandırılmalı

Bu Merkez Isparta’ya Da Kazandırılmalı

Yayınlanma:
Bu Merkez Isparta’ya Da Kazandırılmalı

Türkiye’de ilk kez Zambak, endüstriyel amaçlı üretildi, yağ ihraç edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tıbbi ve Aromatik Merkezi’ni imzaladı. Isparta’ya da kurulmalı.

Orman ve Su İşleri Isparta’da Etüt Proje ve Kadastro Başmühendisliği’nde değişikliğe gitti. Bazı noktalarda da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi kurdu. Tıbbi ve Aromatik Bitki Cenneti olan Isparta için de bu Merkez konuşlandırılmalı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile bazı noktalara Tıbbi ve Aromatik Bitki Merkezi kuruldu. Türkiye’nin en önemli HABİTATLARINDAN biri olan Isparta için de kurulmalı. Zira Lavanta ve Zambak Kökü’nde Türkiye’de devrimi Isparta yaptı.

ORMAN TEŞKİLATI’DA DEĞİŞİKLİK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Isparta Teşkilatı’nda 2 alanda değişim yaptı. Karar, Resmî Gazete’nin 10 Temmuz 2015 Cuma gün ve 29412 sayılı baskısında yayımlandı. Bu bağlamda Orman Bölge’de Isparta Etüt Proje Başmühendisliği oluşturuldu. Orman Kadastro Başmühendisliği’nde de değişimler yapıldı.

AFYON’A KURULDU EN DOĞRU YER ISPARTA OLUR
Orman ve Su İşleri Teşkilatı’ndaki değişim bununla da sınırlı değil. Bazı Orman Teşkilatı genel şemsiyesi altında Tıbbi ve Aromatik Bitki Araştırma Merkezi kuruldu. Zira onlardan biri de Afyon’a konuşlandırıldı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe girdi Oysa Isparta Endemik Tür açısından zengin bir HABİTAT’a sahip Türkiye’de ilk kez Lavanta üretimi bu topraklarda başladı. Gıda Bakanlığı ilk kez bu coğrafyada üretimi özendirmek için Teşvik sistemi geliştirdi. Yine Zambak, endüstriyel amaçlı şekilde Türkiye’de ilk kez Isparta’da yetiştirildi. Zambak Kökü Yağı çıkarılarak Fransa’ya ihraç edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.