Bu Mesajlara İnanmayın!

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısındaki artış dolandırıcılara yeni fırsat kapısı oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2014 12:58
Bu Mesajlara İnanmayın!

“Ekstre borç” başlığıyla bankadan gönderiliyormuş gibi kart sahiplerine gönderilen mesajlar yüzlerce vatandaşı mağdur ediyor.

Kredi kartı kullanıcılarını tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcıların yeni taktiği, banka adına mesaj gönderip kredi kartı borçlarını taksitlendirmek için tuzağa düşürmek oluyor. Değerli Müşterimiz şeklinde başlayan mesaj, bankadan geliyormuş izlenimi yaratıyor ve kart sahipleri tuzağa düşüyor. Belirtilen numara arandığında ise firmaların bankalarla ortak çalıştıkları ödemek istedikleri taksit sayısına göre ekstra komisyon alınacağı belirtiyor.

Bankalar Uyarıyor! Kredi kartı sahiplerine yönelik genel borçların taksitlendirilmesi gibi bir düzenleme yapmadıklarını belirten banka yetkilileri, gönderilen SMS’lere inanmayın çağrısı yapıyor. Dolandırıcılar tarafından gönderilen mesajların bankalarla bir ilgisi olmadığı belirtilirken, kişisel bilgilerin paylaşılmaması konusunda da uyarı yapılıyor.

İşte o mesaj:

“Değerli Müşterimiz, Ağustos Ayına kadar kredi kartınızı 9 taksite bölelim, kredi puanınız artsın, borcunuzu taksit taksit ödeyin! Ayrıntılı bilgi için 021231000**”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.