Bu Millet Diktatör Cumhurbaşkanı Seçmez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu. Partisinin İl Divan Toplantısına katılan Şahin, Pensilvanya'ya da mesaj verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2014 14:26
Bu Millet Diktatör Cumhurbaşkanı Seçmez

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "AK Parti'yi yıkmak için Somali'de El Kaide'nin bir kolu olan örgütü kullanıyorlar Türkiye'de de okyanus ötesindeki bir örgütü kullanıyorlar" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kongre Merkezi'nde ikincisi düzenlenen Uluslararası Davraz Kongresi'ne katılmak üzere Isparta'ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Isparta İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

Burada Şahin'in boynuna partili kadınlar tarafından gül yapraklarından oluşan halka takıldı. Danışma Meclisi Toplantısı'na Ak Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç de katıldı.

Danışma Meclisi'nde yapılan çok sayıda sunuma aslında gerek olmadığını belirten Şahin, şöyle konuştu: "Bu kadar sunuma gerek yok. Teşkilatlardan sorumlu kimseler buraya çıkıp bir ayda ne yaptıklarını anlatmal.Geçen danışma meclisinden bu yana ne kadar üye yapıldı. Bu kadar çabanın bir sonucu olması lazım. Şu kadar esnaf sivil toplum ziyareti yaptık. Burada ziyaret ettikleriniz ne söyledi? İktidarla ilgili ne gibi şikayet ve temennide bulundular? Bunlar burada değerlendirilmeli. Isparta'da kaç köy, kaç mahalle var? Bunların ne kadar su sorunu var? Varsa geçen bir ay içinde su problemi olan kaç köyün sorunu çözüldü? Bunların değerlendirilmesi gerekir. İl Genel Meclisi'nin aldığı kararlar değil ama bu çalışmaların vatandaşa yansıması nedir? Bunlar değerlendirilmeli."

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ"
2014 ve 2015 yılında seçimlerin çokça Türkiye gündeminde olacağını kaydeden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Bana göre, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bizim Ak Parti olarak millete duyduğumuz güvenin sonucu, başka bir iradeyi tanımamamızın sonucu Anayasa değişikliğiyle halk kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Seçim varsa demokrasi işliyor rejim işliyordur.Türkiye'de sandık dışı olarak bu ülke alaşağı edilmek istendi. Ak Partiolarak bizim elde etmek istediğimiz en önemli kazanımların başında güçlü demokrasi geliyor. Ağustos seçimleri Anayasa gereğidir. O yüzden hep teyakkuz halinde olup eksiklerimizi tamamlayacağız. Sandık başındaki çalışmalar son derece önemli. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinde Isparta'da da başarıyı yakalayacağız."

"SÖZLERİNİZDE SAMİMİ DEĞİLSİNİZ"
Ankara'da Başbakanın Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının konuşulduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi: "Muhalefet liderleri çatı adayı arayışı içinde. Recep Tayyip Erdoğan aday olmasın. Neden olmasın? Efendim o diktatör. O konuşmalarıyla gerginliğe yol açıyor. Cumhurbaşkanı kuşatıcı olmalı. Siz bu sözünüzde samimi misiniz? Buna gerçekten inanıyor musunuz? Bu millet bir diktatör Cumhurbaşkanını, gerginliğe yol açan biriniCumhurbaşkanı seçmez. Ama bunlar bu sözlerine inanmıyor. Kafaların içinde arka planda Erdoğan'ın ilk turda seçileceğini peşinen kabullenmişler. Cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 51 oy almak lazım. Tüm bu sözler Başbakanımızla ilgili içeride ve dışarıdaki olumsuz kampanyanın tek amacı var Erdoğan'ı nasıl siyasetin dışına iteriz. Bu ülke yönetiminden uzaklaştırırız. 17 Aralık teşebbüsleriyle önüne geçebilir miyiz? Millet bunun farkına vardı. 30 Mart'ta AK Partiye oy verirken aynı zamanda biz Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızda görmek istiyoruz diye oy verdi."

"BAŞBAKAN IMF İLE ANLAŞACAĞIZ DESE UZLAŞMACI DERLER
Başbakanla ilgili çirkin kampanyalar düzenlendiğini, bir gazetenin 'Canın Cehenneme Erdoğan' diye başlık attığını belirten Şahin, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız çıkıp 'Yeniden IMF ile el sıkışacağız. Borç alacağız' dese bir takım ekonomik çevreler ne kadar uzlaşmacı adam diyecektir.Türkiye'de bir takım sermayedarlar IMF'den alınan bu kredilerden sebeblenmişlerdir. Bizim IMF ile ilişkimizi kesmemizden hoşnut olmamışlardır. Başbakan üçüncü havalimanını boğaz köprüsünü yapmaktan vazgeçtik dese, Başbakanımızın diktatörlüğü falan ortadan kalkar."

"BAŞBAKAN KÖŞK'E ÇIKMALIDIR"
Başbakan Erdoğan'ın Türk insanına yapmış olduğu hizmetlerin doğru olduğuna inandıklarını belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkımız da bunun için oylarıyla destek veriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var önümüzde. Muhalefet partileri, Türkiye üzerinde hedefleri olan odaklarTayyip Erdoğan'ın Türkiye'de hizmette bulunmamasını arzu ediyor.Cumhurbaşkanı adayı olmazsa parti tüzüğümüz gereği 2015'te sayın Genel Başkanımız Milletvekili adayı olamayacak. Kendisi de diyor ki bir karar vermişsem 3 dönem kuralı getirmişsem bunu değiştirmem diyor. Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı'na aday olup olmaması konusunda bir takım tereddütler yaşıyordum. Bunu kendine de ifade ettim.

Ama gelmiş olduğumuz şu noktada Sayın Başbakanımız Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmalıdır ve Köşk'e çıkmalıdır. 2015 genel seçimlerinde daha güçlü bir şekilde çıkmalıyız. Anayasa'yı değiştirmeliyiz. Yasada 'Cumhurbaşkanı seçilen kimse siyasi partisiyle bağı kesilir' ibaresi var bunu çıkarmalıyız. 2015 seçimlerinde öyle bir oy alacağız ki milletvekilliklerinin hepsini alacağız. Böylelikle 2023 hedeflerini yakalayacağız."

Şahin, konuşmasının ardından ev ziyaretlerine katıldı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum