Bu Müfredatla Yeni Kuşaklara FETÖ'yü Sevdirirsiniz

Milli Eğitim Müfredat Değişikliğine tepki göstermek için Kaymakkapı Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenleyen TGB üyeleri, hazırlanan müfredatın bilime ve anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma:
Bu Müfredatla Yeni Kuşaklara FETÖ'yü Sevdirirsiniz

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup genç hafta sonu Kaymakamı Meydanı’nda düzenlediği kitlesel basın açıklaması ile Milli Eğitim Müfredatına tepki gösterdi.

TGB Başkanı Cenk Şahin, yaptığı basın açıklamasında “Büyük tartışmalara yol açan, her kesimden tepkiler toplayan, Talim ve Terbiye kurulunun hazırladığı müfredat değişikliğiyle ilgili toplanmış bulunuyoruz. Zorlu savaş koşullarının ardından, Türk Milleti’ni bağımsız, vatansever ve çağdaş bir toplum haline getiren, milli eğitim sistemimizi savunmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Türkiye'nin ilerici, vatansever kuvvetleri olarak yeni müfredatın derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Çünkü bu müfredatın içinde Atatürk yok. Bu müfredatın içinde laik devlet yapısına saldırı var. Bu müfredatın içinde bilim yok, milli eğitim ideali yok, vatanseverlik yok. Bu müfredat, bilime ve anayasaya aykırı” dedi.

Şahin, “Yeni müfredat girişimi bilimsel eğitime aykırıdır. İlköğretim aşamasında dört, beş, altı, ve yedinci sınıf Sosyal Bilgiler ders kitaplarında, Atatürk ilke ve inkılapları ile Atatürkçülükten bir kez dahi bahsedilmemektedir. Ortaöğretim dokuzuncu ve on birinci sınıflarda 31 Mart ayaklanmasına karşı gerçekleştirilen askeri harekat, bir darbe olarak nitelendirilmiştir. Müfredatı yazanlar, o askeri harekatın başında olan Mustafa Kemal Atatürk’ü de darbeci ilan etmişlerdir! Büyük Türk devriminin liderlerini ve devrimimizin kazanımlarını unutturmaya kalkan ve Atatürk'ü darbeci ilan eden bu müfredat, tarihi ters yüz etmektedir. Dolayısıyla tarih bilimine aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Gayri Milli bir müfredatın yeni nesillere FETÖ’yü sevdireceğini savunan TGB Başkanı Cenk Şahin, “Atatürk ilke ve inkılapları milli eğitimin, Milli eğitim ise milli devletin teminatıdır. Atatürk'ü çıkararak, laik devleti yapısını hedef alarak varılacak nokta: milli devleti zayıflatmak olacaktır. Milli devletin zayıflaması ise FETÖ gibi emperyalist piyonların türemesine alan açar. Bu sebeple, Gayrı milli müfredat FETÖ’yü sevindirir! Türk gençliğinin bilincinden silmeye çalışmak FETÖ’nün hayalidir. Nitekim, bir ders kitabında FETÖ'nün darbe girişimini meşrulaştıran örnek tespit edilmiş ve kitap derhal toplatılmıştır. Mehmetçiğimiz, polisimiz yurt içinde ve dışında, bölücü teröre karşı kararlılıkla yürüttüğü mücadeleyi FETÖ’yü sevindirmek için vermiyor! Milli devleti zayıflatacak bu uygulamaya asla izin verilemez! İstiklal savaşı koşullarında dahi, maarif kongresi yapan, o kongreye bizzat başkanlık eden Atatürk’ün ismini müfredattan silmeye kalkmanın çok ağır sonuçları olur. Uyarıyoruz! Atatürk’ü silmeye kalkan, Milli eğitimi gayrı milli yapar! Atatürk’ü silmeye kalkan, Fethullah Gülen’in hayallerini gerçekleştirir” dedi.

Şahin, açıklamasını “Türkiye Gençlik Birliği olarak, gayrı milli eğitim uygulamalarına karşı 13 Eylül tarihinde, yürütmenin durdurulması ve iptal edilmesi için Danıştay'a başvurmuştuk. Dava sürecini hali hazırda avukatlarımız aracılığıyla takip ediyoruz. Milletimize söz veriyoruz: Atatürk Cumhuriyetinin, milli, bilimsel ve laik eğitimin her zaman savunucusu olacağız. Atatürk’ü müfredattan çıkarma girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz! Türk Milletinin ve milyonlarca öğrencinin talebi nettir: Gayrı milli müfredat değişikliği, derhal iptal edilmelidir” ifadeleriyle noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.