Bu Nasıl Atama!

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir atamaya imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2012 12:45
Bu Nasıl Atama!

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir atamaya imza attı. Sanayideki çırak, kalfa ve ustaların eğitimini veren Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık Eğitimi Merkezi) Müdürlüğüne branşı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi olan Ayşe Baran’ı atadı.

Türkiye’de bir ilke imza atan Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, bugüne kadar hep erkek müdürlerin görev yaptığı Çıraklık Eğitim Merkezine bir bayan müdür atadı. Hem de branşı Çocuk Gelişimi olan bayan müdürün sanayideki tamirciye, motorcuyu, keresteciyi, mobilyacıya nasıl gezeceği, ne öğreteceği merakla bekleniyor.

Türkiye’deki il ve ilçelerde binlerce çıraklık eğitim merkezinde görev yapan müdürlerin tamamı erkek olmasına rağmen Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünün böyle bir atama yapmasının gerekçesini kamuoyunda olduğu gibi bizlerde merak ediyoruz. Üstelik merkezde ikamet etmesine rağmen her gün Eğridir’e gidip gelmesi zorunda kalacak Bayan müdür Ayşe Baran’ın bu atamayı ne kadar istediği de kocaman bir soru işareti...?

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığının ilgili genelge, yönetmelik ve kararlarına yok sayarak, büyük bir hataya imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Merkezlerine uygulanan Çıraklık ve Ustalık programlarında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında bir program uygulanamıyor. Atanmak istenen eğitim kurumuna Talim Terbiye Kurulu kararlarına göre ismi geçen öğretmenin maaş karşılığı girebileceği hiç bir ders bulunmadığı halde Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, bu atamayı gerçekleştirdi.

Mesleki Eğitim Merkezlerine öğretmen dahi atanması mümkün olmayan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi olan Ayşe Baran’ın 6 saat maaş karşılığı hangi derslere gireceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum