Bu Ne Yaman Çelişki

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Sav’daki koku ve Isparta’daki hava kirliliği konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Öner Sav Belediye Başkanının ‘Öner Valiliği döneminde duyarsız kaldı’ açıklamalarına da çok sert cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2013 09:56
Bu Ne Yaman Çelişki

Sav’daki kötü koku polemiği bitmek bir yana giderek alevleniyor. Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin’in kötü koku ile ilgili yaptığı açıklamalarda dönemin valisi Ali Haydar Öner’i suçlamasına cevap Öner’in kendisinden geldi.

SAV BELEDİYE BAŞKANI ÖNER’İ SUÇLAMIŞTI
Milletvekili Ali Haydar Öner’in valiliği döneminde dilekçeyle koku sorununa çözüm amacıyla Öner’e gittiklerini ileri süren Başkan Şahin, “Bu koku sağlımızı tehdit ediyor. İnsanımız tarımsal sulamada bu suyu kullanıyor. Çevre açısından da tehdit edici bir unsur” diyerek Valiliğe gittik. Ancak dönemin Valisi uzak durdu. Ardından İçişleri Bakanlığı’na yazdık. Bakanlık Valiliğe valilik Belediyeye, Belediyede bize yazdı. Bu sırada Isparta Belediyesi’ne çevre cezası kesildi” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

BEN GÖREVE GELDİĞİMDE TESİS ÇALIŞMIYORDU
Dönemin valisi CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Kanal3 televizyonunda katıldığı 3. Boyut programında tartışmaları değerlendirdi. Milletvekili Öner, 2009 yılının Ocak ayında Isparta Valiliği görevine başladığını hatırlatarak, “Ben göreve geldiğimde Isparta arıtma tesisi çalışmıyordu. O zaman Isparta Belediye Başkanlığı AKP’deydi. Başkandan rica ettim. Bir tesisin çalışmaması olamaz dedim. Sonra sayın Günaydın geldi. Kendisinden rica ettim. Haklısınız dedi. Devreye soktu. Hatta oradan elektrik üretti” dedi.

VALİNİN BİZZAT TAKİP ETMESİ GEREKİYOR
Sav’daki konunun belediyeye ait olan ve bizzat Valinin takip etmesi gereken bir konu olduğunu kaydeden Milletvekili Öner, “Ben sürekli takip ettim. Arıtma tesisin çalışmasını sağladım. Az oldu, çok oldu ayrı. Ama tesisi çalıştırdık” ifadelerini kullandı.

DERİ ORGANİZEYE TEŞEKKÜR
Deri Organize Sanayi sakinlerine teşekkür eden Öner, “Deri organize sanayicilerine teşekkür ediyorum. Olumsuz durumlara karşın, Organize Deri Sanayi bölgesine çok yönlü, nitelikli arıtma tesisi kurulmasını kabul ettiler. 9 milyon 800 bin liraya mal olan arıtma tesisi şu anda çalışıyor” dedi.

KONUYLA İLGİLİ BANA KİMSE GELMEDİ
Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin’in ‘dönemin valisi Öner’e gittik ilgilenmedi’ şeklindeki açıklamalarını sert bir dille yalanlayan Öner, “Biz organize deri sanayi bölgesinin arıtmasını yaptık, hizmete sunduk. Bunu görmeyenler olmamış şeyi olmuş gibi gösterdiler. Bana kimse bundan şikayetini bildirmedi. Ama biz her şeye rağmen önlem aldık” diye konuştu.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUM
Öner, “Bizden herhangi bir talepte bulunmayanlar, siyaseti arkadan hançerlemek olarak, kalleşlik olarak yapıyorlarsa onları inandığım Allah’a havale ediyorum. İnandıkları Allah’tan korksunlar. Kimseye iftira etmesinler” dedi.

ISPARTA’NIN GELDİĞİ NOKTA ‘AYIP’
Çevre konusunda kendisinin valilik yaptığı dönemde son derece hassas davrandığını kaydeden Milletvekili Öner, hava kirliliği konusunda Isparta’nın geldiği noktayı ‘ayıp’ olarak yorumladı.

DEVLETİN DAĞITTIĞI KÖMÜRLERİ TOPLADIM
Valiliği döneminde her şeyi göze alarak radikal kararlar aldığını anlatan Öner, Ben geldiğimde Isparta hava kirliliği konusunda ilk 5’e gidiyordu. Derhal konuyu gündeme aldım. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı kalitesiz kömürleri derhal toplattım. Hangi vali cesaret edebilir buna. Yerine daha yüksek kalorili kömürler dağıttık. Bunu yapacak vali var mı?” şeklinde konuştu.

CESARETLE ÜZERİNE GİTTİM
Bu uygulamalarından dolayı Türkiye Kömür İşletmeleri’nin kendisini mahkemeye verdiğini kaydeden CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, “Enerji Bakanlığı Müsteşarı 2 kez aradı. Enerji Bakanı bizzat neden böyle yapıyorsunuz diye sordu. Üzerime düşeni yapmak zorundayım ve bedeline katlanırım dedim. Sadece o mu, Mahrukatçı dostlarım da beni mahkemeye verdi. Ama ben cesaretle üzerine düştüm ve konunun gereğini yaptım” dedi.

Tüm bu çalışmaların ardından Isparta’nın hava kirliliği konusunda ilk 30 ilin dışına çıktığını da kaydeden Öner, “Bu uygulamalardan sonra Isparta’da KOAH şikayetiyle hastaneye başvuran vatandaşlarımızın sayısı bile düştü” bilgisini verdi.

YETKİLİLERİN AYIBI
Milletvekili Öner, “Geçtiğimiz günlerde Isparta’da yüksek bir tepeden kente baktım. Kirli. 40 bacadan kirli duman çıkıyor. Çelişkiye bakar mısınız. Bizim zamanımızda 3 bin olan doğalgaz kullanımı bugün 25 bine çıkıyor. Ama daha da düşmesi gereken hava kirliliği aldı başını gidiyor. Bu yetkililerin sorumsuzluğu ve ayıbıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum