Bu Okulda Neler Oluyor?

Bu Okulda Neler Oluyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2019 11:46
Bu Okulda Neler Oluyor?

Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Baki Tok, Yalvaç Fen Lisesi yönetimi ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.

Başkan Tok, "Yalvaç ilçemizin güzide okullarından olan Yalvaç Fen Lisesinde yapılan garip uygulamalar kamuoyunun dikkatini ve tepkisini çekmektedir.

Şöyle ki; adı geçen okul idaresi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, resmi tatilde saat 15.00'te okul aile birliği toplantısı yapmış, aynı idare 24 Kasım Pazar günü, Öğretmenler Günü'nde ise veli toplantısı yapmıştır. Yapılan uygulama ile ilgili okul idaresi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü sözlü uyarılarımıza rağmen yanlış uygulamalardan geri kalmamış ve konuyla ilgili ilçe temsilciliğimiz basın açıklaması yapma gereği duymuştur. Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilendirilmiş yönetim kurulumuzun bu çabaları da sonuçsuz kalmıştır. Oysa çabamız öğretmenlere yüklenen angarya, mesai dışı görevlere karşı durmaktan ibarettir. Biz bu tepkimizle sosyal medyada attığı mesajla bize tepki gösteren okul idaresinin de haklarını koruyoruz. Bu tutum 24 Kasım öğretmenler gününde bir ilin yöneticisi tarafından azarlanan kişilerin azarlayanı alkışlanmasından ne farkı kalmıştır?" diye sordu.

Okul başarısının son 3 yılda düştüğünü ileri süren Tok, "Adı geçen okulumuzda idari yönden böyle gariplikler gösteren idarecilerin okul yönetimine geldiği son üç yıldan itibaren okul başarısının düştüğü veliler tarafından dile getirilmekte ve bu durum istatistiki veriler tarafından da desteklenmektedir. Bu veriler yıllara göre üniversite sınavına giren öğrencilerin elde ettiği başarı sıralamasıdır. Görüleceği gibi her geçen yıl başarı sıralamasında düşüş olduğu ve Fen Lisesi gibi bir okulda sıralaması 100 binin altında kalan öğrencilerin sayısının son üç yılda kat be kat arttığı görülmektedir.



Bütün bu olaylarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü duyarsız kalmış öğretmenin yanında olmak yerine, idareciler haksız bile olsa her zaman idarecilerin yanında tavır almış, her mecrada öğretmenlerin fazla ücret aldığını dile getirerek öğretmenlerin yanında olmaktan uzak bir tavır sergilemektedir.
İlçe milli eğitim müdürlerinin asıl işi eğitim ve öğretimi geliştirmek, okullardaki huzur ve güven ortamını sağlamak, öğretmenleri verimli bir şekilde güdülemektir. Yönetmeliklere aykırı iş ve işlemlerde bulunan idarecilerin yanında tavır sergilemesi onun da bu suçlara ortak olması anlamına gelmektedir.

Bu konuların tamamı il milli eğitim müdürlüğüne iletilmesine rağmen hiç bir işlem yapılmamış, yapılamamıştır. Bu konu ile ilgili takdir kamuoyunundur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum