Bu Olaylar Beni Çok Üzüyor

Bu Olaylar Beni Çok Üzüyor

Yayınlanma:
Bu Olaylar Beni Çok Üzüyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın birçok konuda en yaşanabilir il konumunda olmasına rağmen, intiharların çok olmasının kendisini derinden üzdüğünü belirterek; “İşte bu olayların önüne geçebilmek için Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi kuruyoruz” dedi. 

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. 

GÜNAYDIN; “EN YAŞANABİLİR ŞEHİR BİZİZ ANCAK…” 

Buna göre; gündem maddeleri görüşülürken Gelir tarifesi su bölümünde değişiklik yapılması ve kamu kurum ve kuruluşlarındaki suyun tonunda indirime gidilmesi konusu geldiğinde Başkan Günaydın, toplumun başka bir psiko – sosyo – ekonomik yarasına parmak bastı. Isparta’da son zamanlarda intihar olaylarının bir hayli arttığını vurgulayan Başkan Günaydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi Isparta yaşanabilir şehir. İki yıl üst üste Türkiye’de bu ünvanı almış bir şehir. Yaşanabilir şehir olayıyla beraber rakamları artırmayan ve fiyatları ucuzluk açısından da ayrı bir yaşanabilirlik duble olarak gelişiyor. İnşallah ömür boyu Isparta’ya ucuzluk yaparız. Türkiye’de en ucuz kent Isparta olsun istiyoruz. Otoparklar ucuz olsun, maliyetin altında formalite rakamlar koyalım dedik.

“İNTİHARLARIN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN BİR MERKEZ KURDUK”

Isparta’mız en yaşanabilir şehir, tek altyapısı bitmiş şehir, en temiz şehir. Yaşanabilirliği üst üste alıyoruz. Fakat her 5 günde bir intihar olayı oluyor. Bu beni son derece üzüyor. Yaşanabilirlikte birincisin, intiharda da Türkiye’de ilk 5-10’dasın. Ben ona da neredeyse birincilik derim. Bu beni çok üzüyor. Bu konuda kararlarımızı aldık ve uzman bir kadro kurduk. Psikoterapi ve Danışmanlık Merkezi (PDR) uzmanları aldık, 2 hemşiremiz ve 1 psikoloğumuzu çalıştırıyoruz. Son bir yıldaki intiharları neden, nasıl oldu diye ele aldık. Isparta Belediyesi bu konuda çalışma yapıyor. 

“KONUYU CİDDİYETLE ARAŞTIRIYORUZ” 

Devlette bu konuya sahip çıkmalıydı. Ama intiharlar devamlı oluyor duyarlılık yok. Belediye de bir baba ve annedir. Bu konuyu acizane çalışacağız. Şüpheli bir şahıs oldu mu uzmanlarımız ilgileniyor. Ayrıca bir de ilahiyatçımız var. Kendisi intiharın kötü olduğunu, sorgusuz sualsiz öbür dünyada ne olacağına ilişkin ilahiyat fakültesinden bir hocamız devreye girecek. Hayatını sonlandırma noktasında hocamızın önleyeceğini düşünüyoruz. İntihardan 5 dakika önce yakalasanız belki vazgeçecek. O yüzden konuyu ciddiyetle araştırıyoruz.

“İNTİHARLARIN AZALMASI KONUSUNDA UMUDUM VAR” 

Ekonomi olayı, sevgili olayı gibi birçok neden var. Nedenlerin başında ekonomik olaylar geliyor gibi. Ama araştırma kısmı devam ediyor. Isparta’da intiharları azaltma noktasında umudum var” açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.