Bu Ön Yargı Kırılacak!

TÜRK Tıp Öğrencileri Birliği’nin (TurkMSIC) Süleyman Demirel Üniversitesi öğrenci grubu 1 ARALIK Dünya AIDS Günü nedeniyle Iyaşpark AVM’de stand açtılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2013 15:46
Bu Ön Yargı Kırılacak!

Ajans32 okuyucuları onları Gelendost Yeşilköy’de 150 kadına meme kanseri konusunda yaptıkları bilgilendirme çalışmasıyla tanımıştı. ‘Köye Sağlık Götürdüler’ başlığıyla gündeme gelen öğrenciler yine ‘brovo gençler’ dedirtecek bir çalışmayla haberimize konu oldular.



1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde Türk Tıp Öğrencileri Birliği SDÜ öğrenci grubu AIDS ve HIV konusunda halkı bilinçlendirdiler.

Grup Başkanı Pınar Göl, pozitif bireylerin hakları ile ilgili farkındalık yaratmak için HIV’ın nasıl önlenebileceğini anlatıyoruz dedi. Göl açıklamasında ise; amacımız AIDS konusunda bilgilendirmek yapmaktır. HIV pozitif kişilerin yalnız olmadığını göstermek istiyoruz. HIV’den korunma yollarını anlatıyoruz. Toplumu HIV’den ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korumada ve HIV/AIDS ile yaşayan insanlara destek olmada aktif rol alarak; etiketlemeyi ve ayrımcılığı azaltmayı hedefliyoruz” dedi.



AİDS’in bulaşıcı bir virüs hastalığı olduğunu kaydeden Göl, mikrobu HIV (hiv) adı verilen virüstür. HIV girdiği vücudun, mikroplara karşı koyma yeteneğini sağlayan bağışıklık sistemini etkileyip yok eder. Direnci azalan vücutta, HIV in etkisinin yanı sıra, çeşitli mikroplar da hastalıklara neden olurlar. HIV enfeksiyonu önlenebilir bir hastalıktır ve diğer hastalıklarda olduğu gibi korunma önlemleri tedaviden çok daha etkili ve ucuzdur” dedi.



İNSANLARIMIZ ÇEKİNİYOR
HIV’ın nasıl önlenebileceği hakkında bilgilendirme yapıyoruz diyen Göl, toplumumuzda bir ön yargı var ve biz bunları kırmak istiyoruz dedi. İlk etapta insanlar bu konu ile ilgili konuşmak istemediklerini anlatan Göl, vaktimiz yok diyerek bizi dinlemeyenler bile oluyor. Biz bir şekilde üsteleyerek anlattıkça, evet bizimde başımıza gelebilir diyebiliyorlar.



Mutlaka test yaptırmalarını öneriyoruz. HIV sadece cinsel yol ile bulaşan bir rahatsızlık değil, hastaneye grip hastalığı için gittiğinizde de enjeksiyon yolu ile HIV taşıyıcısı olma ihtimalimiz var. Bunları anlatmaya çalışıyoruz. HIV ilk defa eşcinsel bireyde görülüyor. Toplumun ön yargısıda bu yüzden oluyor. Toplumun her kesiminin başına gelebilir” şeklinde konuştu.

KÖYE SAĞLIK GÖTÜRDÜLER haberi için tıklayın


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.