Bu Proje Isparta'yı Uçurur

Havacılıkta nitelikli istihdam sağlayacak eğitim projesi başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2016 11:16
Bu Proje Isparta'yı Uçurur

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) AB İnsan Kaynakları Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe almaya hak kazanan, başarılı olanların 193 ülkede geçerli uçak bakım teknisyeni sertifikası alacağı eğitim projesi başlıyor.

Isparta, Burdur ve Antalya’da bilgilendirme toplantıları yapılan ‘Uçak Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesi’ açılış toplantısı 16 Haziran’da Isparta Barida Hotels’de gerçekleştirilecek. Eğitim için başvurular da 20 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında http://mro.baka.org.tr/ adresinden yapılabilecek.

BAKA’nın SDÜ ve ASAL Havacılık işbirliğiyle yürütmekte olduğu dünyanın en hızlı büyüyen sektörü olan havacılıkta nitelikli iş imkanı sağlayacak, ‘Uçak Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesi’ açılış toplantısıyla uygulanmaya başlıyor. AB destekli projede gerçekleştirilecek uçak bakım teknisyenliği eğitim programı hakkında BAKA tarafından http://mro.baka.org.tr/ adresli web sitesi oluşturuldu.

Başvurular, web sitesinden 20 Haziran- 1 Temmuz tarihleri ardasında kabul edilecek. Başvuru sahipleri, süreci de takip edebileceği web sitesinden; proje, başvuru tarihleri, aranan eğitim, yabancı dil ve diğer nitelikler, kimlerin kabul edileceği, sınavların nasıl yapılacağı, verilecek eğitimlerin içeriği, kariyer, eğitim sonrasında almaya hak kazanacakları uluslararası kabul gören uçak bakım teknisyenliği belgesinin sağlayacağı istihdam gibi ayrıntılı bilgilere de ulaşılabiliyor.

Eğitim programıyla; Batı Akdeniz’de 100 kişiye EASA Part66 Lisansı için gerekli olan sertifika eğitimlerinin verilerek gençlere havacılık sektöründe nitelikli olarak istihdam edilebilmelerinin sağlanması hedefleniyor. Eğitim programının ardından öğrencilerin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) akredite ettiği bir kurum tarafından yapılan sertifika sınavlarına girmeleri sağlanacak. EASA tarafından verilen bu sertifika dünya üzerinde 193 ülke tarafından tanınıyor. Uçak teknisyenliği eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika alacak adaylardan 10’unun Süleyman Demirel Havalimanı’nda faaliyet gösteren uçak bakım hangarında istihdam edilmesi ve en başarılı 30 öğrenciye de dünyanın en büyük üçüncü havacılık bölgesi kabul edilen Almanya’nın Hamburg kentinde bir hafta staj yapma imkânı sağlanacak.

ASIL HAMLE BU PROJEDEN SONRA

Bu eğitim projesinden sonra Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı uçak bakım teknisyeni yetiştirebilecek eğitim kadrosunun bölgemizde ve ülkemizde oluşturulması için yeni bir eğitim projesinin de hazırlıkları içersinde.Bu projenin de hayata geçirilmesinden sonra, başta Isparta olmak üzere bölgenin uçak bakımı konusunda Ülkemizde ve Dünya'da önemli bir merkez haline gelmesi için kritik eşik de aşılmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.