Bu Saldırıyı Da Örtbas Etmeye Çalışacaklar

Bu Saldırıyı Da Örtbas Etmeye Çalışacaklar

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2017 07:31
Bu Saldırıyı Da Örtbas Etmeye Çalışacaklar

İdlib’de rejim güçlerinin kimyasal silah sonucu sivil halkı hedef almasına Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,’ndan çok sert tepki geldi. Çavuşoğlu, “ Kırmızı çizgi aşılmasına rağmen vurdumduymazlık gösteren batı dünyası bize insan hakları konusunda ders vermeye çalışanlar eminim yine bunu örtmeye çalışacaklardır” dedi

Referandum çalışmaları kapsamında Isparta’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Valilik ziyareti çıkışı İdlib’de Suriye ordusu tarafından kimyasal silah kullanılması sonucu meydana gelen sivil ölümlere ilişkin açıklama yaptı.  

150 kişinin bu kimyasal saldırı sonrası hayatını kaybettiğini vurgulayan Çavuşoğlu “Ölenlerin arasında kadınlar, çocuklar var. Zaten rejim ve destekçileri yıllardır çoluk çocuk hastane okul demeden vahşice insanları öldürdüler. İlk defa da kimyasal silah kullanılmıyor. Kimyasal silah tüm dünya için kırmızı çizgiydi ama bugün rutin hale geldi. Ateşkes süreci başladıktan sonra yer yer ihlaller oluyordu ama bu çok ciddi bir ihlal. Esasen Irak halkının yanındayız Irak halkı geleceğine kendisi karar versin diyoruz ama Suriye’de de Esad ile ilgili kararı Suriye halkı versin diyenler görecekler ki böyle giderse  Esad ile ilgili halk kalmayacak. Kimyasal silah kullanarak burada halk mı kalacak. O nedenle bunu lanetliyoruz. Kınıyoruz. Bu bir insanlık suçudur ve bunun da cezası olmalı. Ama daha önce kırmızı çizgi aşılmasına rağmen vurdumduymazlık gösteren batı dünyası bize insan hakları konusunda ders vermeye çalışanlar eminim yine bunu örtmeye çalışacaklardır. Bu bizim için kabul edilemez. Bu tüm süreci de heba edebilir” dedi.

FIRSATÇILIK YAPIYORLAR BU DOĞRU DEĞİL   

Kerkük İl Meclisi’nde alınan Irak Bölgesel yönetimine katılmak için referandum kararını da değerlendiren Çavuşoğlu, “Bu Meclis’e katılanların hepsinin kararı değil. Araplar ve Türkmenler bu karara katılmadı. Buradaki karar baktığınızda Kerkük Meclisi referanduma gidilsin kararı vermiyor. Öyle bir yetkisi de yok zaten. Fakat Türkmen ve Arapların katılmadığı Meclis, Bağdat yönetiminden buranın geleceği ile ilgili referandum yapmasını istiyor. Bu konuda kararı verecek olan Bağdat yönetimidir. Meclis burada kendiliğinden bir referandum kararı alamaz. Ama burada tabi bir şeylerin döndüğü gerçek. Esasen burada atılan bu adımlar hele hele bu kırılgan dönemde Irak’ın geleceğini riske atan adımlar. Yani burada DEAŞ’ya mücadele var, başka zorluklar var. Ülkede şii-sünni kamplaşması var.  Tüm bu zorlukları yenmesi için herkesin destek verdiği bir ortamda bu atılan adımlar iyi niyetli adımlar değil. Fırsatçılık yapıyorlar. Bunlar doğru değil. Kendilerine de bunu açıkça söyledik. Biliyorsunuz Irak Türkmen Cephesi Başkanı geldi ve Başbakanımızla görüştü. Irak ve Suriyeli Türkmen kardeşlerimizle sürekli temas halindeyiz. Şunu bilsinler Kerkük Türkmeni yalnız değildir yalnız da kalmayacaktır. Böyle oldu bittilere müsaade etmeyiz. Bu kargaşa ortamında buradan fırsatçılık yapma Irak ve bölgenin geleceği için iyi olmaz” diye konuştu.       

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.