Bu Sefer De Nazmi Toker İ.Ö.O Ayaklandı

Nazmi Toker İlköğretim Okulu önünde toplanan öğrenci velileri, sistemin aile bütünlüğünü büyük ölçüde ekileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2012 13:00
Bu Sefer De Nazmi Toker İ.Ö.O Ayaklandı

Özellikle birden fazla çocuğu bulunan aileler için büyük sorun teşkil ettiğini belirten veliler, “2-3 çocuğu bulunan ailelerin bir çocuğu burada kalıp, diğerleri başka yerlere giderse aileler parçalanır. Bu durumda anneler ne yapacak, hangisine gidecek. Zaten çoğu anne de çalışıyor. Biz okulumuzun burada kalmasını istiyoruz. Ayrıca bu eğitim sistemi nedeniyle başka okullara atanan öğretmenlerimizin de burada kalmalarını istiyoruz.” dediler.

Buradaki okulda tam bir aile ilişkisi olduğunu ifade eden bir veli, “Bizim bu okulla ilişkimiz aile boyutunda. Gerek okul aile birliği, gerekse de okul yöneticileriyle ilişkilerimiz oldukça sağlam. Ayrıca çocuklarımızda buradan oldukça memnunlar. Geçen yıl ben çocuğum okula yeni başladı. zaten çok zor alışmıştı okuluna. Ben bunların tekrar yaşanmasını istemiyorum. Biz okulumuzdan çok memnunuz, yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz” diye konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİNE KARŞI DEĞİLİZ ANCAK...

4+4+4 eğitim sistemine karşı olmadıklarını ifade eden veliler, “Biz eğitim sistemine karşı değiliz. Ancak bizim burada ek binamız dururken çocuklarımızın başka okullara kaydırılmasına anlam veremiyoruz. Burada bulunan ek binamız 5 öğrenci için bilim-sanat olarak kullanılıyor. 5 öğrenci için koca bir bina bilim-sanat okuluna çevrildi. Bizlere yeni eğitim sisteminde bir sınıfta 50 öğrenci olacağı belirtiliyor. Bizler 50 öğrencilik bir sınıf değil, buranın aktif hale getirilerek 20-30 kişilik sınıflar haline getirilmesini istiyoruz. Bizim geçen yıl birinci sınıfı okuyan çocuklarımız daha yeni yeni okula ve öğretmenlerine ısındı. Çocuklarımız okullara tam alıştı derken, okullarda ki kontenjan boşluğu nedeniyle bazı öğretmenler de başka okullara atandı. Biz okulumuzu ve öğretmenlerimizi istiyoruz. İki binası olan okullarda yeni düzenlemeler yapılacağı söylentileri var. Bizim okulumuzda iki binalı. Yetkililerin bizleri mağdur etmeyeceklerini düşünüyoruz.” diye konuştular.

Bir başka veli ise şuanda büyük bir belirsizliğin olduğunu belirterek, “Daha önceki açıklamalarda hiç bir öğrenci ve öğretmen başka okullara alınmayacak denildi. Koca bir yaz öyle geçti. Biz neye göre hareket edeceğiz? Biz bu sistemi sağdan soldan duyduk. Neden çıkıp ta biri açıklama yapmıyor? Bizim 5 öğrenci için kullanılan ek binamız var. Burayı bize versinler, çocuklarımız burada okusun. Ek binanın bu şekilde kullanılması çok anlamsız. Bizim çocuklarımız bu okulu seviyor ve burada okumak istiyor.” şeklinde konuştu.

ABDULLAH ÖĞRETMENİNİ İSTİYOR

İkinci sınıfa yeni geçen Nazmi Toker İ.Ö. Okulu öğrencilerinden Abdullah, yeni eğitim sistemi nedeniyle başka bir okula nakledilen öğretmenini geri istiyor. Abdullah, “Öğretmenimi başka okula gönderdiler. Ben öğretmenimi çok seviyorum, ben onu istiyorum.” dedi. Başka bir okulda okuyacak olan Abdullah’ın küçük kardeşi ise abisini istiyor. Abisi ile ayrı okullarda okuyacak olan küçük kardeş, “Ben abimi istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum