Bu Şehirde Markalar Oluşturmak İstiyoruz

Bu Şehirde Markalar Oluşturmak İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2019 23:59
Bu Şehirde Markalar Oluşturmak İstiyoruz

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, kısa ve uzun vadeli projelerini anlattı. Kentin kalkınması için üniversite – şehir işbirliğine işaret eden Prof. Dr. Diler, “Orman, tarım, su ürünleri ve gülde markalar oluşturmak istiyoruz” dedi. Diler, uzun vadede kampus üniversitesi olmak istediklerini de ifade etti.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, 6 fakülte, 17 yüksekokul ve 1 lisansüstü eğitim enstitüsü ile kentin kalkınmasına katkıda bulunmak isteyen bir üniversite olduklarını ifade etti.

Isparta’da ve bölgede tarımsal ve teknolojik hamlelere önderlik yapacak bir pozisyonda olduklarının altını çizen Prof. Dr. Diler, “Biz ISUBÜ olarak teknoloji ve bilimde Akdeniz Bölgesi’nin kalkınma öncelikli üniversiteleri arasında yer almak istiyoruz. Özellikle ülke olarak tarımsal alanlarda hamleler yapmak durumundayız. Bunun için de ISUBÜ olarak ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Biz öğrencilerimizi son sınıfta iken işyerlerine eğitime gönderiyoruz. Bu öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş bulma imkanları yüzde 50-55 civarında oluyor.” dedi.

6 fakülte, 17 Yüksekokul ve 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile 35 bin öğrenciye 700 öğretim elemanı ile hizmet verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Diler, “Tarım ve teknoloji alanında kaliteli mühendis ve ara eleman yetiştiren bir üniversiteyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.