Bu Sempozyum Kaçmaz!

Bu Sempozyum Kaçmaz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2017 20:19
Bu Sempozyum Kaçmaz!

Süleyman Demirel Üniversitesi referandum öncesinde ilginç ve önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor.
13 Mart Pazartesi günü SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi'ne yönelik değişikliğin uluslararası perspektiften ele alınacağı sempozyumla ilgili açıklama yapan SDÜ İİBF Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Okcu şunları söyledi: "Almanya ve Hollanda başta olmak üzere neredeyse Avrupa'nın tamamı referandum sürecinde hayır kampanyasına yurekten destek veriyor ya da en azından yakın duruyor.
Peki ama acaba tüm dünyada durum böyle mi? Bu açıdan baktığımızda en azından Müslüman coğrafyada ülkemizdeki Anayasa değişikliğine bakışın Avrupa'dan farklılaştığına şahit oluyoruz. Bu farkın temelinde neler yatıyor? Sempozyumumuzda katılımcılar bu ve benzeri sorulara özellikle temas edecekler. Şu günlerde yaşanan sıcak tartışmalar açısından da anlamlı bir sempozyum olacağına inanıyorum."
Sempozyumun içeriği hakkında bilgiler veren Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı Okt. Süleyman Cihan ise etkinliğin iki oturumdan oluşacağını, sempozyum sırasında ve sonrasında tüm konuşmaların Türkçe ve İngilizce dillerine tercüme edilerek bir Sempozyum Bildiri Kitapçığı basacaklarını ve bu kitapçığı hem dijital hem de matbu olarak tüm dünya ile paylaşacaklarını belirtti.
13 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak etkinlik kapsamında İngiltere'den gelen stratejist Monowar Badrudduza başkanlık sistemini İslam coğrafyasındaki siyasi liderlerin rolü ve sorumlulukları açısından değerlendirirken, Hintli gazeteci Pervez Bilgrami başkanlık sisteminin sağlayacağı ülke içi siyasi istikrarın Türkiye’nin dünyadaki liderliği açısından anlamını tartışacak. Katılımcılardan Azerbaycanlı gazeteci Agil Alesger Türkiye'nin komşuları açısından Cumhurbaşkanlığı Hükümeti sisteminin anlam ve önemini ele alacak, Yeni Akit Gazetesi Köşe Yazarı Ayhan Demir ise Balkan coğrafyasından başkanlık örnekleri ile referandum sürecini ele alacak. .Son olarak, Al Jazeera Balkanlar temsilcisi Bosna Hersek'ten Osman Softic başkanlık sisteminin Turkiye'nin stratejik coğrafi çevresi açısından anlamı üzerinde konuşurken Musul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmed Alhamd ise ülkemizdeki Anayasa değişikliğine yönelik gelişmelere Arap dünyasından bir bakış getirecek.
Ayrıca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile yine Isparta Milletvekili Sait Yüce'de sempozyuma konuşmacı olarak katılacaklar.

semp.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum