Bu Şenlik ‘Zihin’ Açıyor

Bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve ilk iki günü SDÜ’de yapılan Bilim Şenliğinin son iki günü Cumhuriyet Meydanında devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2016 16:55
Bu Şenlik ‘Zihin’ Açıyor

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen ‘Isparta Bilim Şenliği’ Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Isparta Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çok sayıda kuruluşun işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, 23 Mayıs Pazartesi günü saat 9.00’da Üniversitesi’nde başlayan Şenli, 26 Mayıs Perşembe günü yani bugün saat 22.00’de Valilik Önü Kent Meydanı’nda son bulacak.

ŞENLİĞİ 3 BİN ÖĞRENCİ ZİYARET EDECEK

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen etkinliklerden farklı olarak bu yıl ilk kez 6 – 17 yaş aralığındaki idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençlerin yetişmesine, bilime meraklı vatandaş kitlesinin oluşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Bilim Şenliğinde atölye çalışmaları da planlandı. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına 3 bin öğrencinin katılımı bekleniyor.

TÜBİTAK DESTEKLİYOR

Kısa adı TÜBİTAK olan ve ülke genelinde şehirlerin geleceklerine yönelik bilimsel çalışmalar yapan Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu tarafından da desteklenen söz konusu ‘Isparta Bilim Şenliği Projesi’ çok disiplinli arkeoloji, biyoloji, coğrafya, deprem, fizik, güzel sanatlar, inovasyon, kimya, matematik, sağlık ve teknoloji ve bu disiplinlerin uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 120 farklı atölye etkinliği ve birçok aktiviteyi içeriyor.

BİLİM ŞENLİĞİ STANDLARI ÖĞRENCİLERİN AKININA UĞRUYOR

23 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve ilk iki günde yani 23 – 24 Mayıs tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanında gerçekleştirilen Bilim Şenliği daha sonraki iki günde yani 25 – 26 Mayıs tarihlerinde ise Isparta Valiliği önü Cumhuriyet Meydanında yapılıyor. Şenliğin, Cumhuriyet Meydanındaki bölümü ise ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin ziyaretçi akınına uğruyor. Öğrenciler, bilim şenliğinde yeni gelişmeler hakkında bilgi alarak bilgilerini artırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.