Bu Talep Çok Tartışılır

Öz Yalvaç, gazetesinin daha önce de gündeme getirdiği, Yalvaç’ın Afyon’a bağlanması ve 4. teşvik bölgesi imkanlarından faydalanması fikri, yeniden gündemde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2013 17:46
Bu Talep Çok Tartışılır

Öz Yalvaç internet sitesinde yer alan haber-yorum da Yalvaç’ın Afyona bağlanması ve 4. teşvik bölgesi imkanlarından yararlanılması savunuldu.

Haber/Yorum’da şu görüşlere yer verildi; “Gazetemizin daha önce gündeme getirdiği Afyon'a bağlanma ve 4. teşvik bölgesi imkanlarından yararlanması için ilçemizin ayağına önemli bir fırsat geldi.

Ordu'nun büyükşehir olması için 55 bin kişinin nüfus kaydını taşımasının ardından gözler Afyon'a çevrildi. Afyon'un 705 bin olan nüfusunu 750 bine çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olurken Ak Parti Milletvekili Halil Ürün'den sürpriz bir formül geldi. Ürün, Akşehir ilçesinin Konya'dan alınarak Afyon'a bağlanmasını istedi.

Sözkonusu teklife Akşehirliler'in sıcak bakmadığı, bu nedenle arayış içerisinde olan Afyon için 52 bin nüfusu olan Yalvaç'ın ideal bir çözüm olabileceği kaydediliyor.
İlçemizin Afyon'a bağlanmasıyla, Afyon büyükşehir statüsünü kazanırken, ilçemiz de 2. teşvik bölgesinden 4. teşvik bölgesine geçeceği için ticari ve yatırım fırsatları bakımından büyük bir kazanım elde edebilecek.

Akşehir’in Afyon’a bağlanmasına siyasiler ve sivil toplum örgütleri, Akşehir’in il olmasını istemeleri nedeniyle karşı çıkıyorlar.

Afyon için önemli olan büyükşehir hedefinin gerçekleşmesi bakımından Yalvaç’ın önemli bir seçenek olması nedeniyle bu konuda çalışma yapılması isteniyor. Özellikle yatırım çekme anlamında büyük sıkıntı çekilen ilçemizde 4. teşvik bölgesine geçmeyi sağlayacak bu adım için ilgililerin harekete geçmesini bekliyoruz”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum