Bu Tasarı Pimi Çekilmiş Bombadır

Hükümetin TBMM’ye sevk ettiği MEB Yasa Tasarısını eleştiren Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban, tasarıyı pimi çekilmiş bombaya benzetti. Balaban, hükümeti emniyet ve yargının ardından eğitime de ‘el atmakla’ suçladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 14:58
Bu Tasarı Pimi Çekilmiş Bombadır

Türk Eğitim Sen üyeleri Bedesten Yanı Saat Kulesi önünde düzenlediği kitlesel basıl açıklamasıyla hükümetin TBMM’ye sevk ettiği ve kamuoyunda MEB Yasa Tasarısı olarak bilinen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı protesto etti.

EMNİYET YARGI ŞİMDİ DE EĞİTİM
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban burada yaptığı basın açıklamasında tasarıyı pimi çekilmiş bombaya benzeterek “Hükümetin TBMM’ye sevk ettiği ve kamuoyunda “MEB Yasa Tasarısı” diye bilinen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı pimi çekilmiş bombadır. Emniyet ve yargıdan sonra milli eğitime de el atan iktidar, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti göstermektedir. Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan, ‘ben yaptım, oldu’ anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştirenve tam bir ucube olan bu yasa tasarısı önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir” dedi.

SİYASİ ÇEKİŞMELERE EĞİTİMİ ALET EDİYORLAR
Balaban, “Siyasi çekişmelere eğitimi de alet eden zihniyet, söz konusu yasa tasarısında; hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır. Bu yasa tasarısında en tehlikeli hususlardan birisi 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların, bu görevlerinin sona erecek olmasıdır. Bundan sonra okul yöneticileri İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali oluru ile okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olacaktır. Kanunun yayınlanmasıyla birlikte mevcut okul yöneticilerinden 4 yılını dolduranların görevleri sona erdirilecek; bu kişiler öğretmenliğe dönecek ya da tekrar görevlendirilirlerse görevlerine devam edeceklerdir. Okul yöneticilerinin bir 4 yıl daha bu görevlerine devam etmelerine ise İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali karar verecektir. Özellikle son yıllarda İl Milli Eğitim Müdürlerinin ve Valilerin hükümetten bağımsız hareket edemedikleri dikkate alındığında, kimlerin okul yöneticiliğine devam edeceğine karar verecek olan aslında hükümetin kendisidir” ifadelerini kullandı.

AKP KENDİ DEVLETİ KURACAK
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Balaban, “Hükümet, eski kadroları tasfiye etmenin yolunu 4 yılı sona erenleri görevlerinden almakla bulmuştur. Kısacası AKP iktidarı kendi devletini kuracak, yandaşlarını, torpilli olanları, emir kullarını okul yöneticisi yapacak; diğerlerini ise ekarte edecektir. AKP tıpkı emniyet ve yargıda olduğu gibi, eğitimde de kendi adamlarını kilit noktalara getirme hevesindedir. Eğitimde liyakatli, becerikli, ehil okul yöneticileri, yerini iktidarın her emrini yerine getiren beceriksiz, bilgisiz, ehliyetsiz kişilere bırakabilmektedir. Üstelik bu durum 110 bin civarındaki okul yöneticisini etkileyecektir” diye konuştu.

ÖĞRETMENİN İŞ GÜVENCESİ ELİNDEN ALINIYOR
Açıklamasında hükümeti sert ifadelerle eleştiren Balaban, Çok açıktır ki AKP; ideolojisine, siyasi görüşüne uygun olan, yaptıkları her şeyi alkışlayan öğretmenleri MEB’e yerleştirecek ve iktidara biat eden öğretmen ordusu eğitim camiasında vücut bulacaktır. AKP iktidarı öğretmen atamalarında masa başı ilişkileri, ideolojik görüşü, siyasi yandaşlığı MEB’in tüm kademelerine yerleştirmekte kararlıdır. İktidar, öğretmenlerin iş güvencesini bu şekilde ellerinden almak istemektedir” dedi.

KOLTUKLARINDA RAHAT OTURTMAYACAĞIZ
Açıklamasında iktidarı uyaran Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban, “Buradan iktidarı ve MEB’i bir kez daha uyarıyoruz. Yandaşlık kokan, MEB’i siyasallaştıran, tek adam dönemi başlatan, kendinden olmayana hayat hakkı tanımayan, yanlışlıklara ‘dur’ diyenlerin kafasına tokmakla vuran, iktidarın her söylediğini emir telakki edenleri makamlara getirebilecek bu yasa taslağı derhal geri çekilmelidir. Eğitimi kaosa sürükleyecek ve büyük depremlere yol açacak olan bu tasarı asla kabul edilemez. Bu tasarı geri çekilmediği müddetçe Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile MEB müsteşarı Yusuf Tekin’i sıcak makam koltuklarında rahat oturtmayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum