Bu Toprağın Renkleri Fotoğraf Yarışması

Bu yıl 60. yılını kutlayan sektörün öncü firması GÜBRETAŞ, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor: Bu Toprağın Renkleri adlı Basın Fotoğraf Yarışması başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2012 09:24
Bu Toprağın Renkleri Fotoğraf Yarışması

Bu yıl 60. yılını kutlayan sektörün öncü firması GÜBRETAŞ, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor: Bu Toprağın Renkleri adlı Basın Fotoğraf Yarışması başladı. Başvurular, 30 Nisan 2013 tarihine kadar devam edecek.
Usta fotoğrafçılardan oluşan jürinin değerlendirmesinde dereceye girenlere toplam 11 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Tarım sektöründeki sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), yeni bir projeye daha imza atıyor. 60 yılı geride bırakan şirket, “Bu Toprağın Renkleri” isimli Basın Fotoğraf Yarışması’nı başlattı.

Eylül ayından itibaren başlayan Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması’na başvurular, sadece internet üzerinden yapılabilecek. Son katılım tarihi 30 Nisan 2013 olan yarışmada toplam 11.000 TL’lik para ödülü verilecek. Birincilik ödülü olarak 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL ve üçüncüye 1.500 TL’lik para ödülünün konulduğu yarışmada 3 kişiye de mansiyon ödülü verilecek.

Yarışmanın jürisinde özellikle basın fotoğrafçılığı konusunda tecrübeli isimler yer alıyor. Abdurrahman Antakyalı, Coşkun Aral, Garbis Özatay, İsmail Küçük, Sabahattin Kayış, Selahattin Sevi ve Yakup Güler’den oluşan yarışma jürisi, sonuçları 6-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında değerlendirerek, sonuçlar 14 Mayıs 2013’teki Dünya Çiftçi Günü’nde açıklanacak. Yarışmadan fotoğrafların yer aldığı bir sergi de düzenlenecek.

Yerel ve ulusal basında görev yapan tüm medya mensuplarına açık olan yarışmanın bu yılki ana teması “Anadolu Topraklarında Tarım” olarak belirlendi. Katılımcılar, Türkiye’nin farklı bölgelerinden üretim, hasat, ekim, dikim, gübreleme gibi tarımsal faaliyetler ile bu alandaki insanları en iyi fotoğraf karesinde buluşturmaya çalışacak.

Başvuru ve yarışmayla ilgili detaylar www.butopraginrenkleri.org adresinde.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.