Bu Ülkede Umut Hiç Bitmez!

Bu Ülkede Umut Hiç Bitmez!

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2021 11:12
Bu Ülkede Umut Hiç Bitmez!

Kendisi de Sütçüler Çandır’lı olan Isparta Genç İşinsanları Derneği Başkanı Osman Gökmen, Çandır’daki orman yangınına müdahalede hem şahsi hem de dernek olarak yoğun çaba sarf etmişti. Bir gün önce yanan ağaçları kurtarmaya çalışan Gökmen, bir gün sonra da Davraz Dağı’nın eteklerinde yeni fidanları yeşertmek için kolları sıvadı. Gökmen, “Bu ülkede, bu millette umut bitmez. Umudu her zaman yeşertmek zorundayız” dedi.  

Türkiye’nin bir çok bölgesinde ardı ardına başlayan orman yangınlarına Pazartesi günü Isparta’da dahil olmuş ve Sütçüler Yazılı Kanyon’da başlayan orman yangını kısa sürede yayılmıştı. Büyük bir fedakarlık örneği gösteren Ispartalılar yangının ilk dakikalarında itibaren bölgeye adeta akın etmiş ve yangın söndürme çalışmalarında aktif rol oynamıştı.

Adeta Devlet – Millet işbirliği ile kısmen kontrol altına alınan yangın bölgesinde siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri de aktif çalışmalara imza attılar.

Isparta Genç İşinsanları Derneği de o kuruluşlardan birisi oldu. Kendisi de Çandır’lı olan derneğin başkanı Osman Gökmen, bir gün önce alevler arasında ağaçları, ormanı kurtarmaya çalışırken, bir gün sonra da Davraz Dağı eteklerinde yeni fidanları yeşertmen için kolları sıvadı.

Hayırsever vatandaş İsmail Tokgöz’ün Davraz Dağı eteklerinde yer alan kamu arazisini ağaçlandırdığını ve bakımlarını üstlendiğini öğrenen Isparta Genç İşinsanları Derneği Başkanı Osman Gökmen, 3 tonluk su tankerini aracına yükleyerek soluğu Davraz Dağı eteklerinde aldı.

1-078.jpg

Gökmen, burada 73 yaşındaki İsmail Tokgöz’e destek olmak, yardımcı olmak amacıyla fidanların ve gencecik ağaçların sulamasında yardımcı oldu. Duygularını dile getiren Osman Gökmen, “Davraz Dağı eteklerinde hayırsever abimiz, İsmail amcamızın hayırlarına vesile olmak istedik. Bu organizasyon bize, Isparta’ya memleketimize şifa gibi oldu. Bir kez daha gördük ki umut hiçbir zaman bitmez. Biz birlik içinde, dayanışma içinde olduğumuz zaman ülkemizi tekrar yeşil hale getirebiliriz. Yangınları söndürmek kadar önemli bir olay bu. İnşallah bu kötü günler kısa sürede geride kalır. İnanıyoruz ki Allah yakınların cezasını, dikenlerin mükafatını verecektir. Biz Isparta Genç İşinsanları Derneği olarak ülkemizin birliğine, beraberliğine tuğla koymaya devam edeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.