Bu Yıl SDÜ'ye 12.856 Öğrenci Kayıt Yaptıracak

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 2011-2012 akademik yıl için kayıtlar başladı.

Yayınlanma:
Bu Yıl SDÜ'ye 12.856 Öğrenci Kayıt Yaptıracak

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarını kazanan öğrenciler, kayıt için üniversiteye gelmeye başladı. Bu yıl 12 bin 856 öğrencinin tercih ettiği SDÜ'de kayıt süresi 9 Eylül'e kadar devam edecek.

Üniversite yerleşkesinde öğrenci hareketliliği yaşanırken, diğer illerden gelen öğrenci velileri de, yurt ve apart daireler için bilgi toplamaya başladı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yaptığı açıklamada, genel yerleşme oranının yüzde 78'den yüzde 92'ye ulaştığını, meslek yüksekokullarındaki doluluk oranının yüzde 67'den yüzde 90'lara, fakülte bazındaki yerleştirme oranının da yüzde 95'e ulaştığını bildirdi.

SDÜ'ye tercihin bu yıl artmasında, tercihler öncesinde yapılan tanıtımların etkili olduğunu anlatan İbicioğlu, ilçe ilçe dolaşarak, öğrencilerin taleplerine göre yeni bölümler açtıklarını aktardı.

İbicioğlu, bu yıl SDÜ'yü tercih eden yabancı öğrenci sayısının da 615 olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.