Bu Yılki "19 Mayıs" Nasıl Kutlanacak?

Bu yıl kutlama programı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sorumluluğunda yapılacak.Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sorumluluk ve koordinesinde gerçekleştirileceğini bildirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2012 12:05
Bu Yılki "19 Mayıs" Nasıl Kutlanacak?

Bu yıl kutlama programı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sorumluluğunda yapılacak.Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sorumluluk ve koordinesinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Buna göre, Gençlik ve Spor Bakanı, bir ildeki kutlama programına katılacak. Kutlamalar çerçevesinde Atatürk anıt veya büstüne çelenk konulacak, ancak tören geçişi ve tebrikata yer verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yazılı Açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ilişkin kutlamaların 19 Mayıs günü, Atatürk'ün Samsun'da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlayacağı ve saat 24.00'te son bulacağı kaydedildi.

Gençlik ve Spor Bakanı'nın, günün anlam ve önemini belirten mesajını medya aracılığıyla bildireceği ve bir ildeki törene katılacağı ifade edilen açıklamada; "Atatürk anıt veya büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çelenk konulacaktır. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekilecektir. Kutlama komitelerince hazırlanan programda yer alan diğer faaliyetler uygulanacaktır. Programda tören geçişi ve tebrikata yer verilmeyecektir'' denildi.

23 Nisan Kutlamaları
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla ilgili düzenlemeye de yer verilen açıklamada, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 23 Nisan günü 08.00'de başlayıp, saat 24.00'te son bulacağı ve benzer şekilde kutlanacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, kutlama programları, il ve ilçelerde yerel yönetimlerin aktif destekleriyle bir şölene dönüştürülecek, halkın çoğunluğunun katılımı sağlanarak, bayramların coşku ile kutlanması gerçekleştirilecek. Kutlama programları illerde valinin, ilçelerde kaymakamın onayı ile yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.