Bu Yol 15 Gün Trafiğe Kapalı

Cumhuriyet Caddesi yapılacak olan asfalt çalışmaları nedeniyle 15 gün trafiğe kapatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2014 16:37
Bu Yol 15 Gün Trafiğe Kapalı

Isparta Belediyesi’nin 6yıl önce başlatmış olduğu kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama hamlesi hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir merkezinin tamamında başlatmış olduğu kırmızı kot uygulaması esasına göre yapılan kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Şehrin dört bir tarafından yapılan hizmetten artık şehir merkezi de nasibini almaya başladı. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan en işlek caddelerden bir tanesi olan Cumhuriyet caddesine bu gün şantiyesini kurdu. Fen İşleri Müdürlüğü bölünmüş olarak 1 km uzunluğunda olan Cumhuriyet caddesinde kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmalarına ilk kazmayı dün vurdu. Halk arasında asfalt kemirme aracı olarak bilinen Asfalt freze bugün caddedeki yıpranmış olan asfaltı kazımaya başladı.

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan asfaltın kaldırılmasından sonra Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü caddeye girerek alt yapı sorunlarını çözecek. Hem yağmur, hem içme suyu, hem de atık su kanallarını kontrol edecek olan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü de eskimiş olanları söküp yerine yenisini takarken eksin olan kısımları da tamamlayarak caddedeki alt yapı sorununu kökünden çözecek. Böylelikle kalıcı asfalt kaplama döküldükten sonra cadde yazboz tahtası haline dönüşmeyecek. Dökülen kalıcı ve dayanıklı asfalt nedeniyle cadde uzun süre halka hizmet edecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, dayanıklı ve kalıcı asfalt kaplama çalışmalarına başlanılan günden bu güne uzun bir mesafe kat ettiklerini, artık personelin profesyonel hale geldiğini ve gözü kapalı kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama yaptıklarını ifade etti.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Isparta Belediyesi olarak kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmalarına 6 yıl önce başladık. İlk başladığımızda personelimiz o caddedeki çalışmadan 2 ay yada 3 ay gibi uzun bir sürede işlemleri tamamlayarak çıkıyordu. Ama gördüğünüz gibi son yıllarda bu süreyi oldukça kısalttık. Neredeyse bir haftaya düşürdük. Sanki organize bir fabrika gibi bütün personelimiz yapacağı işi biliyor ve kendisini ona göre yönlendiriyor. Personelimizin birisi asfalt kazarken diğer ekip hemen alt yapı çalışmalarına başlıyor. Bir yandan alt yapı çalışmaları yapılırken bir yandan da asfalta hazırlık aşaması olan stabilize malzeme seriliyor. Böylelikle bu sürecimizi minimum seviyeye indirdik. İşte bu gün Cumhuriyet Caddesinde bir çalışmaya başladık. Buradaki çalışmamızı da 15 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu süre içerisinde yapacağımız gürültüden dolayı da Cumhuriyet Caddesi esnafımızdan ve mahalle sakinlerimizden özür diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum