Bu Yolu Kullandı 182 TL Ceza Yedi

İddiaya göre Kurban Bayramı öncesinde okul çıkış saatlerinde öğrenci yolundan geçmek isteyen bir gence polis tarafından başka bir yolu kullanması istendi. Bu isteğe olumlu cevap vermeyen genç kabahatler kanununun 32. maddesinden 182 TL ceza yedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2013 11:45
Bu Yolu Kullandı 182 TL Ceza Yedi

Isparta Gazetesi'nin haberine göre; Isparta’da ancak filmlere konu olabilecek bir olay yaşandı. Kurban Bayramı öncesinde bir gün öğlen okul çıkış saati sırasında 6 Mart Caddesi’nde bulunan Öğrenci Yolu’nda yürürken, kendisini polisin çevirdiğini ileri süren Hasan Biner, bu yolda yürüdüğü için kendisine 5326 sayılı Çeşitli Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesine göre 182 TL idari para cezası verildiğini iddia etti. Olay hakkında bilgi veren Biner, “Öğrenci Yolu’ndan aşağıya doğru yürüyordum. O sırada polis durdurdu. Bana yukarıdan dolanmamı söyledi. Bende neden dolanayım dedim? Kimliğimi istedi. Sonra beni Sanayi Karakolu’na götürdüler. Bu yoldan geçmek yasak dediler. Karakolda tutanak tutuldu ve ceza yazıldı” dedi.

BU YASAĞIN OLDUĞUNU KİM BİLİYOR?
Aldığı para cezasının neden kesildiğini halen anlamadığını ifade eden Biner, “Böyle bir yasak var ancak uyarıcı ne tabela var ne de başka bir şey. Benden öncede başkalarını durdurmuşlar. En son beni durdurdular. Beni de karakola götürdüler. 23 yıldır ben aynı yolu kullanıyorum ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Bu yol sonuçta devletin yolu. Yoldan geçmekte mi artık yasak” şeklinde konuştu.

VALİLİK YASAKLADI DEDİLER
Hasan Biner, polisin kendisine bu yolda okul çıkış saatleri sırasında normal vatandaşların yürümesinin yasak olduğunu söylediğini ileri sürerek, “Bu yasağı Valiliğin koyduğunu belirttiler” dedi.

İŞTE O KANUN MADDESİ
Madde 32 - (1) Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir.
(2) Bu madde, ancak ilgili kanunda açıkça hüküm bulunan hallerde uygulanabilir.
(3) 1.3.1926 tarihli ve 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesine diğer kanunlarda yapılan yollamalar, bu maddeye yapılmış sayılır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.