Bu Yürüyüş CHP'nin Bonzaisidir

Muhalefetten Ana Muhalefete Adalet Yürüyüşü Eleştirisi. Vatan Partisi İl Başkanı Şimşir, CHP'yi PKK ile kol kola yürümekle suçladı. İşte o açıklama...

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2017 14:28
Bu Yürüyüş CHP'nin Bonzaisidir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü devam ediyor. CHP Isparta İl Başkanlığı’nın da desteklediği ve kentte iki kez düzenlediği Adalet Yürüyüşüne iktidarın yanı sıra muhalefetten de sert eleştiriler geldi. Referandum sürecinde Hayır kardeşliği yapan CHP ve Vatan Partisi’ni Adalet Yürüyüşü deyim yerindeyse birbirine düşürdü.

Vatan Partisi Isparta İl Başkanı Bilal Şimşir, Adalet Yürüyüşü’nü “CHP’nin bonzaisi” olarak nitelendirdi. Şimşir açıklamasında CHP’yi tabanına rağmen HDP ile ittifak etme çabasında olmakla da suçladı. Bilal Şimşir, Adalet Yürüyüşü ile ilgili değerlendirmelerinde “Bu yürüyüş CHP ile HDP’nin bir seçim ittifakı yürüyüşüdür. Bu yürüyüş CHP’nin bonzaisidir. Bakın bu yürüyüşte bulunan insanları PKK’nın üst düzey yöneticileri yollamıştır. Sorun bunu inkar edemezler."

'HDP YÜRÜNECEK DEĞİL, KAPATILACAK PARTİ'
Şimşir, "HDP yürünecek bir parti değil, kapatılacak bir partidir. Terör örgütüne lojistik destek veriyor. İnsan kaynağı sağlıyor. Çok açık söylüyorum. CHP Duran Kalkanlarla, Cemil Bayıklarla yürüyor. Bunlarla iktidara yürünmez. Çukura yürüyor" şeklinde konuştu.

Bu yürüyüşle CHP tabanının HDP’yle ittifaka alıştırılmak istendiğini öne süren Vatan Partisi İl Başkanı Şimşir; “Bonzai gibi. Uyuştura uyuştura alıştırmaya çalışıyorlar. HDP’yi meclise sokan CHP bu şekilde AKP’yi düşürme planı yaptı. Ancak bunun olmayacağı belli. Onlara söyledik PKK’ya değil, MHP’ye gidin diye. Bizi dinlemediler. Bakın CHP PKK ile yürüdükten sonra yüzde 49 yüzde 19’a düşmüştür. Burdan ne çıkar? ABD’nin projesi çıkar.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum