Bucak'ta Orman yangını

Bucak'a bağlı Dutalan köyü yakınlarında çıkan orman yangınında 15 hektar gençleştirme sahası zarar gördü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2012 17:07
Bucak'ta Orman yangını

Bucak'a bağlı Dutalan köyü yakınlarında çıkan orman yangınında 15 hektar gençleştirme sahası zarar gördü.

Bucak ilçesindeki orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz ve Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Yorulmaz, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Dutalan köyü yakınlarındaki kızılçam alanında öğle saatlerinde başlayan yangına Burdur, Isparta, Bucak, Çeltikçi ve Ağlasun itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.

15 HEKTAR ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ
Yangının kısmen kontrol altına alındığını belirten Yorulmaz, yangında 15 hektar gençleştirme sahasının zarar gördüğünü ifade etti. Kaymakam Hacıbektaşoğlu da bölgedeki kurumuş otlar ve rüzgar nedeniyle yangının kısa sürede yayıldığını söyledi.

RİSK SÜRÜYOR
Bölgede arazinin sarp olduğuna değinen Hacıbektaşoğlu, yangının kısmen kontrol altında olduğunu ancak bölgedeki riskin devam ettiğini bildirdi. Bu arada, yangın söndürme çalışmalarına çevre köylerdeki yurttaşların da destek verdiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.