Buda Oldu! Zabıta Küflenmiş Sosis Ele Geçirdi

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gıda denetiminde bir alışveriş merkezinde son kullanma tarihi geçtiği anlaşılan 130 paket ürün ele geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2011 21:31
Buda Oldu! Zabıta Küflenmiş Sosis Ele Geçirdi

Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, İskender Mahallesi 121 Nolu Cadde'deki bir alışveriş merkezinde son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürün tespit edildiğini, özellikle süt ve süt ürünlerinin son kullanma tarihlerinin 4-5 ay geciktiğinin anlaşıldığını söyledi.

Parlakyıldız, çok bilinen markaların ürünlerinin son kullanma tarihleri geçmesine, şekil ve görüntü olarak bozulduklarının görünmesine rağmen raflarda satışa sunulduğunu kaydetti.

İlk kez bu kadar fazla ürünün bozulmuş gıda ürünü ele geçirildiğini söyleyen Parlakyıldız, "Satışa sunulan raflarda kırmızı olması gereken sosislerin renklerinin yeşile dönüştüğünü gördük. Bu kadar da duyarsızlık olmaz. Toplum sağlığı ile bu kadar oynanmaz" diye konuştu.

Son kullanma tarihi geçen ürünlerin toplanarak imha edildiğini kaydeden Parlakyıldız, işletme sahibi hakkında da rapor tutulduğunu ve cezai işlem için Belediye Encümeni'ne sevk edildiğini bildirdi.

Parlakyıldız, Encümen'in vereceği karara göre işletmenin kapatılabileceğini ya da para cezası uygulanabileceğini ifade etti.

Vatandaşlara satın alacakları ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmalarını isteyen Parlakyıldız, şunları söyledi:

"İşletme sahipleri eğer raflarında son kullanma tarihleri geçmiş, bozulmuş ürünler varsa mutlaka raflarından indirsinler. İnsan sağlığı ile Oyun olmaz. Vatandaşların da alışverişlerde aldıkların ürünlerin mutlaka son kullanma tarihlerini kontrol etsinler. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle karşılaştıklarında bize bilgi versinler. "

Zabıta Müdürü Parlakyıldız, halkın sağlığını korumak için denetimlere devam edeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.