Bulanık Suda Balık Avlamak İstiyorlar

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2014 17:33
Bulanık Suda Balık Avlamak İstiyorlar

Başkan Günaydın’ın seçim çalışmalarına MHP Milletvekili S. Nevzat Korkmaz ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile belediye meclis ve il genel meclisi üyesi adayları da katıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın programının ilkini Yeni Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdi. Burada esnaf ziyaretleri yapan ve Alyans Düğün Salonu’nda sanayi esnafıyla bir araya gelen Başkan Günaydın, 11 yıldan buyana hükümetin şehre ilgi göstermemesi, istihdamı teşvik edici yatırımlar gerçekleşmemesi dolayısıyla Isparta’dan 90 bin kişilik göç yaşandığını dile getirdi.



MHP Milletvekili S. Nevzat Korkmaz’ın gündeminde ise hükümetin ekonomi politikaları yer aldı. ‘AKP iktidara geldiğinden buyana ekonomi yalanları söylüyor’ diyen Korkmaz, “Fert başına 11 bin dolar gelir diyorlar ama bu vatandaşa yansımadı dedi. Merkez Bankası döviz rezervleri ile ilgili olarak da ‘dış borç artarsa rezerv tutarsın’ diyen Korkmaz, bu paraların da New York borsası ile ABD merkez bankasında sıfır faizle tutulduğunu kaydederken, “Keşke döviz rezervimiz 27 milyar dolar olsaydı da şu anki rezerv arasındaki fark esnafımıza sıfır faizle kredi olarak kullandırılsaydı” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki kalkınma hızının AKP dönemi öncesinde yüzde 5,5 olduğunu ancak AKP döneminde bunun yüzde 4,5 olduğunu kaydeden Korkmaz, “IMF’ye borç sıfırlandı deniyor, borcu borçla kapatıyorsunuz. Türkiye’nin 130 milyar dolar olan dış borcunu 710 milyar dolara çıkardınız. Üretim yok, sanal ekonomi uygulanıyor” derken Isparta’daki işsizlik oranlarına da değinen Korkmaz, işsizlik oranının yüzde 100 arttığına değindi.
Türkiye’de zenginlerin çok zengin, fakirlerin ise çok fakirleştiğini söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, “Halkımız 30 Mart’ta bir ikaz verecektir. Bazıları 30 Mart’tan sonra özerklik diyorlar ama hükümetten tek bir ses çıkmıyor. En büyük güç halkımızdır. Sizler bir oy ne olur demeyin. Bir oy iktidarı değiştirir” dedi.



AKP’lilerin ‘yerel yönetimler iktidarla daha güçlü olur’ şeklindeki söylemlerine de cevap veren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “2004-2009 yılları arasında belediye iktidar ile birlikteydi ama her şey ortadadır. Önemli olan hizmet mi? zulmetmek mi? Yine Şarkikaraağaç ortada, Sayın Milletvekili S. Sadi Bilgiç’in memleketi. Kendi memleketine ne yapmıştır?” şeklinde konuştu.

30 Mart seçimlerinde vatandaşın Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Günaydın’a güvenini tazeleyeceğini ve tekrar yetki vereceğine inandığını aktaran MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “30 Mart’ta oylarınıza talibiz” dedi.
Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, ITKM ile ilgili olarak diğer partiler tarafından dile getirilen iddialar ve vaatlerle ilgili konuştu. Günaydın, bir önceki belediye yönetimini eleştirerek, ‘devletin devlete borcu mu olur?’ sözünü hatırlatarak, ödenmeyen tüm borçların kendi döneminde yapılandırılarak ödenmesine devam edildiğini aktardı. Günaydın, “Madem devletin devlete borcu olmazdı da niçin ben seçildikten hemen sonra bir gün içerisinde geçen dönem yapılan borçlardan dolayı icra getirildi. Bu icralardan en kötüsü de kasa icrasıydı. Günlük dökülen her para anında icra karşılığı tahsil ediyor ve iş yapmamız engelleniyordu” şeklinde konuştu.
Isparta’ya hizmet edilmemesinin istendiğini savunan Başkan Günaydın, belediyenin vatandaşın umut kapısı haline geldiğini dile getirerek, belediyede bekleyen 16 bin civarında iş başvurusunun bulunduğuna işaret etti. Buna sebep olarak da 9-10 bin kişilik istihdama sahip fabrikaların teşvikten yararlanamayıp kapatılmasını gösteren Başkan Günaydın, “11 yılda 90 bin vatandaşımız Isparta’dan ayrılmak zorunda bırakıldı. 700-800 liraya gençlerimiz Antalya’nın yolunu tutarak garsonluk yapmak zorunda bırakıldı” dedi.



Oy avcılığı uğruna önce Bölge Hastanesi sonrasında da adı şehir hastanesi olarak değiştirilen hastanenin göstermelik olarak temelinin atıldığını aktaran Günaydın, “Bulanık suda balık avlamak istiyorlar” ifadesinde bulundu.

‘Belediyenin asli görevi fabrika yapmak değildir’ deniyor diyen başkan Günaydın, “Şehrimiz ticari, ekonomik ve istihdama yönelik kayıplar verdi. 90 bin göç verildi, biz de fabrikalar kurarak şehrimize katkı sunduk. Onların dediğinin tam tersine fabrikalar kurmaya devam edeceğiz. Bunlar Isparta’yı yok etmeye çalışsınlar, buna karşın ben de Isparta’mıza hizmet etmeye devam edeceğim” görüşlerinde bulundu.

SDÜ’ye ödenek çıkarttıklarını söyleyen iktidar partisine de yüklenen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, verilen rakamın ne kadarının yatırım, ne kadarının da maaşlara yönelik ödenek olduğunu sordu.
Isparta’da yeni dönemin ilk 3 yıllık bölümünde 850 km’lik yol ağının tamamının altyapı ve dayanıklı asfaltla kaplanacağını dile getiren Başkan Günaydın, “Isparta’nın kurtuluşunu, zaferini, insanların cebinde parası olmasını, şehrimizde tek bir fakirin kalmamasını hedefliyoruz. Isparta’nın kaderi değişecek, halkımız kazanacak” derken kararlı hizmetlerin devam edeceğini aktardı.



Isparta’da ikamet eden vatandaşlara da bir müjde veren Başkan Günaydın, kurdukları Yalıtım İzolasyon ve Mikronize Tesislerinde üretilen ve Pomgrand markasıyla piyasaya sürülecek olan sıva malzemesi ile her vatandaşın binasını yalıtım ettirebileceğini kaydetti. Günaydın, “Isparta’da ikamet eden bina sahiplerimize bu malzemeyi piyasa fiyatının yarısına vereceğiz. Herkes kolaylıkla binalarının mantolamasını yapabilecek ve böylece vatandaşlarımız hem ucuz rakama binasının yalıtımını yapacak hem de yakıt tasarrufu sağlayacak. Yine bu yönle Isparta’mız çok daha temiz bir havaya kavuşacak. Böylece Ispartalı vatandaşlarımıza binlerce liralık dolaylı olarak katkı sağlamış olacağız” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum