Bülbül, “Bizim Tarafımız Isparta”

Isparta Kent Konseyi Çalışma Gurupları Tanışma toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2013 16:56
Bülbül, “Bizim Tarafımız Isparta”

Yaklaşık 300 görevli ve 57 guruptan oluşan Kent Konseyi üyeleri dün Isparta Kültür Sinemasında düzenlenen koktelyde bir araya geldiler.

Kent konseyinin tanıtımı ile ilgili açıklama yapan Konsey başkanı Mahmut Bülbül, “27 kişilik bir yürütme kurulumuz var. Biz asil yedek ayrımı yapmadan bu çalışmalarımızı belirledik. Bu nemalı bir iş değildir. Bu iş gönül işidir. Biz tarafız ama tabiki tarafımız Isparta’dır.

Görevimiz kentin sorunlarına çare aramak, bunları yaparken de çağın değişimlerini görerek sorunların üstesinden nasıl geliriz formüllerini aramaktır. 27 çalışma gurubumuz var. Bu tamamen gönüllü işidir. Bizler evimizden, işimizden feragat ederek zamanımızın büyük bir bölümünü buna harcayan insanlarız. Yaklaşık 300 kişi bir araya geldik bu işe baş koyduk” şeklinde konuştu.

Kokteyl öncesi sahneye daven edilen Isparta Valisi Memduh Oğuz, kent konseyiyle ilgili konuşmaları sırasında çarpıcı konuşmalara da yer verdi. Vali Oğuz, “Ben ortaya ilim şehri diye bir düşünce attım. Kamuoyunda bazı kesimler tarafından kabul gördü. Bazı kesimler eleştirdi.

Olabilir normaldir ama ben şimdi işin ehemmiyetini size açıklamak durumundayım. Çünkü bu konu kent konseyini de ilgilendiren bir konudur. Türkiye’de ilim şehri konusunu ilk dile getiren benim. İlim şehrinin avantajlbarını bilmeyen kişilerin bazı mesajlar vermeyi de uygun buluyorum. Ben durup dururken ilim şehri fikrini ortaya atmadım. Bir yıl içinde incelemer yaptık.

SDÜ’deki öğretim üyesi arkadaşlar, ilahiyattan bilim bölümlerine kadar olan hocalarımızla bir araya geldik. Isparta’nın geçmişini inceledik. Isparta Roma döneminde ne gibi önemlere haizdi, Selçuklu döneminde neler olmuş , bir yıldır bunları inceliyoruz. Akıllara gelen ilk soru şu, Isparta bunu hak ediyor mu?

Evet Isparta ilim şehri olmayı hak ediyor. İstanbul Kalkınma Ajansında Isparta ilk üçe giriyor. Eğitimde üçüncü şehir durumundayız, yaklaşık 3 bine yakın öğretim üyesi elemanı ve 50 bin öğrencisi ile bir ilim kenti sayılırız. Biz bunu tescillemeliyiz. 6-12 Eylül arasında İstanbul’a 6’ncı Dünya İlim Şehirleri zirvesi düzenlenecek. Bu konuya dikkatinizi çekmek isterim. İlim şehri deyince biz bu şansı elde edersek bunun birçok avantajları var. O şehirde vergi, resim, harç alınmayacak kural bu” yorumunu yaptı.

Konuşması sırasında Dereboğazı konusunada değinin Vali Oğuz, Ulaştırma Bakanı geldiği gün Sayın Binali Yıldırım’la Dereboğazı yolunu incelemek için arabasıyla birlikte gittiğini dile getirerek, müjdeli bir haber verdi. Yolu incelerken Milletvekili Recep Özel’den gelen bir telefona da cevap verdim ve aynı sözleri burada sizlere de aktarıyorum.

“Sayın bakan yolu gördükten sonra fikri tamamen değişti. Bu yok hiç yapılamaz anlamına gelmiyor. Zor bir yol olduğu tartışılır ama bu da hiç yapılmayacak anlamına gelmez Ankara’ya gittiğinde bu çalışmayı başlatacağım. Hatta Sayın Bakın bu yolu yaptırırsak sadece Isparta Antalya’yı değil Türkiye’yi kurtaracağımıza inanıyorum ” demesi bizi sevindirdi” sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum